Oulaisten Tarun juoksukoulu saavutti suosion heti ensimmäisellä kerralla.

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Tarun toimesta aloitettiin jokunen viikko sitten kaksi juoksukoulua, junioreiden sekä aikuisten juoksukoulut. Juoksukoulua Oulaisiin ideoinut Seija Vinkki sanoo, että oli mahtava yllätys kun kahdessa maanantaisessa ryhmässä on mukana jopa 40 juoksukoululaista.

”Emme osanneet odottaa, että juoksukoulu saa noin ison suosion. Kun suunnittelimme tapahtumaa, niin mietimme, että olemme tyytyväisiä jos aikuisten juoksukouluun tulee mukaan 6-7 henkilöä. Kun tiedotimme asiasta, niin puhelimet alkoivat heti soida ja tekstiviestejä alkoi tulemaan siihen tahtiin, että aikuisia on nyt mukana kaksikymmentä”, Vinkki kertoo.

”Junioreiden juoksukoulussa on yhdeksäntoista osallistujaa ja se oli myös iso yllätys. Kumpikin juoksukoulu on avoin tapahtuma ja hienoa, että osallistujia on muualtakin kuin Tarusta”.

Seija Vinkki sanoo, että idean juoksukouluun hän sai median kautta.

”Lehdessä kerrottiin, kuinka juoksukouluun koulutettiin vetäjiä. Siitä lähti idea muhimaan ja esitin asiaa seuran kokouksessa. Tarun johtokunta oli myötämielinen asialle ja siitä lähti asiat rullaamaan eteenpäin. Riitta Kallio- Kokko kävi kouluttamassa ja nyt olemme siinä tilanteessa, että juoksukoulut ovat hyvässä vauhdissa”.

Seijan lisäksi junioreiden juoksukoulussa ovat ohjaajina Marjut Pajala sekä Katariina Kätkä. Aikuisten juoksukoulussa Seija on edelleen yhtenä mukana Marjutin sekä Anneli Rajaniemen kanssa.

Aikuisille spinning kokeilua

Hän sanoo, että lasten juoksukoulussa pidetään kesä- ja heinäkuu lomaa, jolloin lapset ovat mukana muissa harrastuksissa.

”Aikuisten kanssa jatketaan syyskuun loppuun saakka kuin myös junioreiden kanssa. Aikuisten kanssa jatketaan edelleen lenkkeilyä maastossa Ouluntien pururadalla sekä Honkamajalla, mutta kokeilemme myös juoksua soratiellä sekä asfaltilla. Suojuoksu on vielä kehittelyasteella. Menemme myös ennen kesän alkua Tapsan kuntosalille kokeilemaan spinningiä”, Seija Vinkki suunnittelee.

Junioreiden juoksukoulu on leikinomainen tapahtuma, jossa tietenkin juostaan, mutta myös tehdään erilaisia hyppyharjoituksia.

”Vanhan ajan leikit ovat myös mukana”, Seija sanoo.

Juoksukoulun rehtori Seija Vinkki sanoo, että on ollut joka maanantai hieno hetki Ouluntien pururadalla kun juniorit päättävät oman juoksukoulunsa ja samaan aikaan aikuiset kokoontuvat omaan juoksukouluun.

”Se tuntuu oikein hyvältä, mutta ilman Oulaisten Tarun tukea ei tämä olisi mahdollista”, Seija kiittelee.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot