Oulaisten Eläkeliiton näyttelijät viimeistelivät viime viikolla Kallelle morsian. näytelmän ensi- iltaan.

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Eläkeliiton näyttelijät esittävät näytelmän Kallelle morsian Oulaisten nuorisoseuran Soihtulassa ensi viikon keskiviikkona sekä toisena näytöksenä seuraavana päivänä Vihannin Työväentalolla.

Näytelmän kirjoittanut Tuula Haarakangas sanoo, että näytelmän hän alun perin kirjoitti Piipsjärven nuorisoseuran näyttelijöille.

”Taitaa olla kuutisen vuotta aikaa kun näytelmä esitettiin Piipsjärvellä. Silloin Kallelle morsian näytelmää esitettiin neljään kertaan. Ilmeisesti siitä silloin tykättiin, kun salit olivat joka näytöksessä aina täynnä. Näytelmä oli silloin puolet lyhyempi nykyiseen käsikirjoitukseen verrattuna. Olen kirjoittanut näytelmään jatko- osan ja tämä kokonaisuus esitetään ensi viikolla kahteen kertaan”, Haarakangas kertoo.

Hän sanoo, että vanha osa päättyi siihen kun Kalle meni naimisiin.

”Ensimmäinen osa päättyy myös siihen uudessa näytelmässä ja toinen osa alkaa, väliajan jälkeen siitä kun Kalle on ollut vuoden naimisissa. Mitä nyt on Kallen mielessä, niin sitä kannattaa tulla katsomaan. Uskon, että näytelmän toinen osa on yhtä hauska kuin aiemmin esitetty ensimmäinen osa. Siinäkin mielessä kannattaa tulla näytelmää seuraamaan kun näyttelijöinä ovat eri henkilöt kuin Piipsjärven esityksessä”, näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Tuula Haarakangas sanoo.

Tuula Haarakangas on käsikirjoittanut kuusi näytelmää, joista piipsjärviset ovat esittäneet kolme. Viime vuonna Haarakangas teki yhteistyötä-teatteriyhdistys Rompoolin kanssa lasten näytelmän muodossa.

Kalle morsian- näytelmän papin osa lankesi Arvion Eerolle. Hän on jo veteraani näytelmien parissa, sillä aikoinaan Eero on näytellyt muun muassa Pohjalaisessa sekä Vetelyksessä.

”Niistä ajoista on kuitenkin paljon aikaa. Onneksi ei tässä näytelmässä ole kuin vain muutama repliikki”, Arvio totesi.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot