Oulaisista on lähdössä Laulujuhlille 120 laulajaa.

Ari Vilminko

OULAINEN

Pohjois- Pohjanmaan ja Kainuun lasten ja nuorten Laulujuhlat järjestetään toukokuun 18. päivänä Oulussa.

Kahden maakunnan yhteiseen laulujuhlaan odotetaan yli 2 000 lasta huoltajineen.

"Laulujuhla järjestetään nyt toista kertaa. Ensimmäisen kerran Laulujuhlat järjestettiin vuonna 2010 ja sitä nyt jatketaan. Mietimme silloin, että milloin järjestämme Laulujuhlat seuraavan kerran. Päätimme, että kolme vuoden kuluttua on sopiva ajankohta. Nyt se on käsillä ja Laulujuhlille on tulossa mukaan laulajia 23 kunnasta", Laulujuhlien taiteellinen johtaja, oulaistelainen Tapani Tirilä kertoo.

Hän sanoo, että isossa suurkuorossa laulaminen tuottaa elämyksiä, joiden siivittämänä on hyvä jatkaa laulamista ja kuorotoimintaa omilla paikkakunnilla. Tirilän mielestä jo ensimmäinen Laulujuhla aktivoi tähän.

Juhlan pääjärjestäjinä ovat Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton Sulasolin Oulaisten piiri. Laulujuhlille osallistuu Sulasolin jäsenkuorojen ohella myös paljon koulujen ja seurakuntien kuoroja. Erilaisten kuorojen määrä on 65.

Suvivirrestä maakuntalauluun

Tapani Tirilä sanoo, että Laulujuhlan ohjelmisto painottuu alakouluikäisten kuorojen esityksiin.

"Juhla alkaa suvivirrellä ja päättyy maakuntalauluihin. Mukana ohjelmistossa on virsiä, kansanlauluja sekä nykypäivän musiikkia. Laulujuhlan solistina laulaa oulunsalolaislähtöinen Saara Aalto. Hän laulaa yhdessä nuorisokuorojen kanssa oman sävellyksensä Hope. Kaiken kaikkiaan juhlassa kuullaan noin 20 sävelmää".

Oulaisista on Laulujuhlille lähdössä iso ryhmä, kun laulajia on kaikkiaan 120. Raahesta tulee 170 laulajaa, Haapavedeltä 80 laulajaa.

"Kuorot tulevat Laulujuhlille busseilla ja niitä onkin Oulu- hallin ympäristössä noin 60 kaikkiaan. Liikenteen ohjaajia tarvitaan", Sulasolin Oulun piirin puheenjohtaja Markus Lumme sanoo.

Kuorojen yhteisharjoitukset pidetään Oulu- hallissa ennen konserttia. Kuorojen johtaminen ei ole yksistään Tapani Tirilän harteilla vaan kuoroja johtavat muun muassa Auli Kärkölä Haapavedeltä sekä Pauli Ylitalo Raahesta.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot