Koulutapaamisessa oli mukana noin satakunta Käpylän koulun entistä oppilasta.

Ari Vilminko

OULAINEN

Entisten Käpylän koululaisten sekä henkilökunnan tapaaminen sunnuntaina Käpylän vanhalla koululla Perinnekeskuksen alueella oli leppoisa tapahtuma. Paikalla oli jopa satakunta koulun entistä oppilasta, eivätkö oppilaat olleet pelkästään Vihannin ja Oulaisten alueelta vaan heitä oli saapunut paikalle ympäri Suomen.

Tapaamisessa oli mukana muutama henkilö, jotka olivat koulun ensimmäisiä oppilaita. Eräs heistä taisikin mainita, että he ovat jo antiikkia, koulun muihin oppilaisiin verrattuna.

Jokainen paikalla ollut henkilö esittäytyi tapaamisessa ja jokaisella oli myös mahdollisuus kertoa jokin mukava muisto koulun ajoilta. Yleensä muisto liittyi hiihtoon, joka oli Käpylän koulun yksi tavaramerkeistä. Kiitos siitä muistelujen perusteella kuului koulun pitkäaikaiselle opettajalle Tauno Huotarille, joka muisti vaalia hiihtoa koululiikuntana.

Koululla oli useiden vuosien ajan kovia hiihtäjiä, joista yksi oli Hannu Kokkonen. Hannu kehuttiin useaan otteeseen, että hän oli aivan ylivertainen ja useat koulujenväliset hiihdot hän ratkaisi Käpylän eduksi osuudellaan. Hannu oli myös ilmoittautunut tapaamiseen mukaan, mutta urheilumiehenä valitsi kuitenkin suunnistuskisan.

Ikosen Raunin mukaan missään muualla koulussa ei varmasti hiihdetty yhtä paljon kuin Käpylän koululla.

"Välitunnitkin menivät hiihtäessä", Rauni muisteli.

Kauralan Mauno esittäytyi tapaamisessa, että hän on ollut jo noin 30 vuotta yhdyskuntapalvelussa Oulaisten kaupungilla.

"Ja sen voin nyt tunnustaa, että minä olin ehdottomasti koulun huonoin hiihtäjä", Kaurala sanoi ja sai salissa remakat naurut aikaan.

'Koulusta tunnistaa yksityiskohdat'

Koulutapaamisessa oli mukana myös. nykyään Limingassa majapaikkaansa pitävä Pauli Kokkonen

"Kaksi ensimmäistä luokkaa kävimme Käpylän pirtissä ja vasta kolmannelta luokalta päästiin koulun sisätiloihin", kaivoksesta eläkeläisen päiviä viettävä Kokkonen muisteli.

"Eläkkeellä pitäisi olla, mutta eipä se tahdo onnistua. Tälläkin hetkellä olen Sotkamon kaivoksella projektia vetämässä ja on noita muitakin vastaavia projekteja ollut eläkeaikana".

Kokkonen totesi, että oli mahtava palata entiseen kouluun, joka on pystytetty uudelleen Törmäperälle.

"Koulu on aivan entisenlainen, tästä tunnistaa kaikki yksityiskohdat ja monet muistot palaavat mieleen. Koulun pystytyksessä on ollut varmasti kova työ. Tunnustus täytyy antaa henkilöille, jotka ovat osallistuneet koulun purkamikseen ja uudelleen pystytykseen Perinnekeskuksen alueelle", Pauli Kokkonen kiitteli.

Entisten Käpylän koululaisten ja henkilökunnan tapaamisessa julkistettiin myös Käpylän koulun historiikki, jonka oli laatinut ja esitteli Aarne Mämmelä.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot