Oulaisten jäähallilla pidetyssä jääkiekon huoltajakoulutuksessa olivat kouluttajina Olli Ceder (takana) sekä legendaarinen Neka Haapanen.

Ari Vilminko

OULAINEN

Suomen Jääkiekkoliiton pohjoinen alue sekä Suomen Jääkiekkohuoltajat kouluttivat pohjoisen alueen jääkiekkoväkeä huoltajan tehtäviin. Koulutukset pidettiin Oulussa ja Oulaisissa.

Kouluttajina toimivat, legendaarinen Erkki "Neka" Haapanen Helsingistä sekä Olli Ceder Porista.

Oulaisten jäähallilla pidetyssä koulutustilaisuudessa oli mukana toistakymmentä jääkiekon huoltajakoulutuksesta kiinnostunutta henkilöä.

Neka Haapanen on jääkiekkoväelle tuttu henkilö, sillä hän on toiminut noin 30 vuoden ajan Suomen maajoukkueissa huoltajina.

Maajoukkueasioista Neka tyytyi vain toteamaan, että vuosikymmenten aikana on sattunut ja tapahtunut monenlaisia. Muutaman nimen hän otti esiin kuten Jari Kurrin, Teemu Selänteen, Jere Lehtisen.

"Esa Tikkanen on ollut minun aikana sellainen henkilö, ettei toista ole ollut, joka rakastaa kavereita yli kaiken. Siinä on Tiki ollut aivan yliveto. Teemu on loistava äijä ja haluaa jakaa asioita kavereiden kanssa. Lehtinen on puolestaan loistava sälli ja osaa antaa tunnustusta kavereille. Tämä ei ole muuten minun ensimmäinen reissu Oulaisiin, sillä olin Jeren ja Jaanan häissä mukana Oulaisten kirkossa. Minulla on maajoukkuepelaajista vain hyvää muisteltavaa ja siksi minulla on iso sydän. Siellä on huone jokaiselle pelaajalle, joiden kanssa olen ollut maajoukkueissa mukana", Neka sanoo.

Neljä kuukautta KHL:ssä

Vuoden 2012 tammikuusta alkaen Neka Haapanen oli mukana KHL:ssä Avangard Omsk joukkueena huoltajana.

"Summasen Rami oli siellä silloin valmentajana ja houkutteli minut mukaan kevätkaudeksi. Etelä- Siperiassa meni neljä kuukautta ja se aika oli yksi elämäni muistorikkaimmista ajoista. Se oli todella hyvä reissu. Voi sanoa, että minua pidettiin siellä herroina", Neka vakuutti.

"En ole ikään tehnyt töitä niin hyvissä olosuhteissa kuin siellä. Seurassa toimi kaikki todella erinomaisesti, enkä ollut joukkueen ainoa huoltaja. Jokaisella osa- alueella oli useita huoltajia. Asunto- olot olivat loistavat ja autot huippuluokkaa".

Toki Neka myöntää, että osittain tahtoi olla huoltovälineet vanhahtavia, ehkä Neuvostoliiton aikaista aikaa, kuten hän totesi.

"Luistimien teroituskoneet olivat esimerkiksi sellaisia, ettei niitä oikein osannut käyttää. Hanskojakin välillä kuivattiin hiusten kuivaajilla".

Neka sanoo, että ilmassa oli myös jonkin asteista mustasukkaisuutta kun Suomesta tuli joukkueeseen huoltaja.

"Päätin, että näytän työlläni, mitä osaan ja lopulta kevään aikana sain hyväksynnän muilta huoltajilta".

KHL- liigaa Neka kehui todella kovaksi sarjaksi. Hänen mukaansa liigassa on todella paljon taitavia pelaajia, joista Suomessa ei ole mitään tietoa.

"Ja liiga vain kovenee kaiken aikaa", Neka Haapanen vakuuttaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot