Torstaina on ovikauppa Ermalla tuplajuhlat kun yritys tulee 30 vuoden ikään ja yrityksen isäntä Markku Honganpuhto saavuttaa 50 vuoden iän.

Tuplajuhlia vietetään huomenna torstaina työn merkeissä yrityksen tiloissa

Ari Vilminko

OULAINEN

Ovikauppa Ermassa on huomenna torstaina tuplajuhlat. Yrityksen omistaja Markku Honganpuhto siirtyy 50- kerhoon ja yrityksellä tulee 30 vuotta täyteen.

Yrittäjä Markku Honganpuhto muistelee, että ensimmäisen kerran hän tuli ovikauppa Ermaan töihin vuonna 1985.

"Erkkilän Paavo oli silloin yrityksen veturina. Työjakso kesti silloin vuoden 1990 loppuun saakka ja siitä siirryin päätoimiseksi lehmien hoitajaksi. Maanviljelijänä olin useat vuodet, kunnes vuonna 1998 tulin uudestaan Ermaan töihin ja Paavon leipiin", Honganpuhto kertoo.

Vuosi 2003 oli käänteen tekevä vuosi ovikauppa Erman historiassa, sillä silloin Markku Honganpuhto osti kolmasosan yrityksen osakekannasta. Kokonaan yritys siirtyi Honganpuhdon nimiin viisi vuotta myöhemmin, jolloin hän osti itselleen lähes kokonaan yrityksen osakekannan.

"Kun yritys siirtyi nimiini, niin samalla mallilla on toimintaa jatkettu kuin aiemminkin. Isompia muutoksia ei ollut tarpeen tehdä. Varastohallissa on tilaa 600 neliöä ja se on ihan riittävä, kun ostaa tavaraa sen verran, mitä hallin sisälle sopii. Toki toisinaan tuntuu, että voisi olla enemmänkin tilaa kun ovi- ja ikkunatehtaat tyrkyttävät kakkoslaatua myyntiin".

Kotimaisia tuotteita

Ovikauppa Erma on ollut tunnettujen suomalaisten ovien ja ikkunoiden valmistajien jälleenmyyjä Oulaisten Lehtopäässä.

"Kotimainen tuote on laadukasta, mutta sen verran piti naapuriin lähteä, että toin Virosta näytteille pvc- ikkunan".

Synttärisankari sanoo, että yrityksen toiminta- alue on noin 100 kilometrin säteellä. Erma tekee myös kauppaa verkon kautta.

"Keski- Pohjanmaan alue sekä Oulun eteläinen alue ovat ehkä Ermalle parasta myyntialuetta, mutta toki myös Ouluun suuntaan lähtee meiltä ikkunoita ja ovia. Asiakkaina ovat pääasiassa yksityiset henkilöt, rautakaupat kuin myös rakennusliikkeet", Markku Honganpuhto linjaa.

Hän sanoo, että iso osa ikkunoista menee suoraan tehtaalta tilaajalle.

"Toki varastostakin lähtee ovia ja ikkunoita asiakkaalle, mutta aika paljon tavara on sellaista, etten sitä itse näe lainkaan".

Kehitysaskelia ovissa ja ikkunoissa

Kun Markku Honganpuhto on ollut useita vuosia tekemisissä ovien ja ikkunoiden kanssa, niin hän tietää, että isoja kehitysaskelia on myös sillä rintamalla otettu.

"Toki perusasiat pysyvät samana, mutta vaatimustaso on noussut energialuokitusten myötä. Ikkunoissa on nyt nelinkertaista lasia ja sitäkin kysytään, mutta kolminkertainen lasi on kuitenkin ikkunoissa sellainen, että sitä kysytään kuitenkin eniten. VTT testaa ikkunat ja ovet, että esimerkiksi lämpöarvot saadaan sellaisiksi, jotka täyttävät nykyiset rakennusmääräykset".

Honganpuhto muistuttaa, että tehtaalta toimitetuissa ovissa ja ikkunoissa on tehdassäätö. Hän sanoo, että asennusvaiheessa kannattaa säädöt tarkistaa kohdalleen.

Hän sanoo, että kun asiakas tilaa itselleen ulko- oven, niin se ei välttämättä ole enää väriltään valkoinen.

"Värillisiä ulko- ovia menee nyt enemmän. Väreillä saa näyttävyyttä ja ilmettä. Ulko- ovien väreinä ovat tänä päivänä harmaa, vihreä sekä punainen", viidenkympin kerhoon liittyvä Markku Honganpuhto sanoo.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot