Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo tapasi kahvila Häggmanilla Oulaisten kokoomusväkeä.

Ari Vilminko

OULAINEN

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo retkeili maanantaina Oulaisissa. Iltapäivän aikana Sankelo tapasi Oulaisten kaupungin johtoa, tutustui sairaalanmäen- sekä kaupungin teollisuusalueisiin. Vierailun päätteeksi varapuheenjohtaja tapasi Oulaisten kokoomuslaisia kahvila Häggamanilla.

Kokoomuslaisten tapaamisessa varapuheenjohtaja Janne Sankelo kertoi muun muassa puolueen kuulumiset sekä kertoi omia näkemyksiään päivän polttavista asioista.

Illan puhutuimmaksi aiheeksi nousi tietenkin sote- uudistuksen ohella tiehankkeet. Hallituksen liikenne- ja viestintäministeriön jäsen Janne Sankelo otti tiehankkeista esiin muun muassa oman kotipaikkansa Kauhavan sekä Limingan välisen tieosuuden.

"Tällä hetkellä Kauhava- Liminka on kahden kantatien numeroilla numeroinneilla eli ne ovat tiet 63 ja 86. Tuo kantatieosuus voisi olla pelkästään yhdellä tienumerolla ja se voisi nopeuttaa muun muassa tieosuuden kunnostusta. Esimerkiksi Kauhavalla voisi lukea tienviitassa Oulu tai Liminka sekä Limingan viitassa Kauhava", Janne Sankelo mietiskeli.

Paljon puhutusta kuntauudistuksesta hän totesi, että siinä on ollut iso työ saada asia eteenpäin, mutta uskoi, että kuntauudistushanke etenee hyvällä tahdilla kun kunnilta saadaan asiassa heidän oma selvitys.

"Sote- asiassa on tällä hetkellä vielä paljon epätietoisuutta. Keskeinen kysymys asiassa on, että mitä 20 tonniset kunnat ja kaupungit tekevät jatkossa. Mikä on heidän rooli, kun se asia ratkaistaan, niin uskon, että sote- asiat nytkähtävät eteenpäin. Tämä asia on sellainen, että siinä pitää kuntapäättäjien nähdä pitkälle tulevaisuuteen, eikä pelkästään tätä päivää. Mielestäni jokaisen kunnan on itse nähtävä, mikä on omalle kunnalle paras vaihtoehto ja asiaa pitää katsoa rehellisesti kuntien omista lähtökohdista. Pallo on kuntapäättäjillä", viime kesänä Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi valittu Janne Sankelo totesi.

'Talousasiat saatiin sovittua'

Hallitustyöskentelystä hän totesi muun muassa, että hallitus lähestyy asioita käytännön läheisesti, kun hallitukselta puuttuu yhteinen ideologia.

"Näkemyseroja on ollut hallituksen sisällä talouspuolen asioista, mutta asiat on saatu sovittua. Osinkoveroasiassa saatiin hyvä kokonaisuus kun kehysriihen jälkeen valuviat tukittiin. Nyt korjatulla mallilla päästään oikeudenmukaisuuteen ja onneksi SDP näki asian isossa kuvassa. Nyt hallitus jatkaa yhtä kokemusta rikkaampana", Sankelo totesi.

Hän kehaisi myös Kokoomuksen johtoa kun Suomeen saatiin hyvä tulos EU:n maataloustukiasioissa.

"Kokoomuksen johdolla saatiin torjuntavoitto. Tämä toi esiin myös MTK sekä päivälehti Maaseudun Tulevaisuus. Neuvotteluratkaisu oli kohtuullisen hyvä tulos, mutta toki 141- tukiasia on vielä ratkaisematta, mutta tukipolitiikka on kunnossa", varapuheenjohtaja toi esiin Oulaisissa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot