Uuden Seelannin jääkiekkomaajoukkueen maalivahti Rick Parry (keskellä) tuli tapaamaan ystäviään Matti Haapakoskea ja Joni Nukaria Suomeen. Lauantaina Rick oli Oulaisten Kiekko Haukkojen vieraana.

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Kiekko Haukkojen pelaajat Joni Nukari ja Matti Haapakoski pelasivat viime kesänä jääkiekkoa Uudessa- Seelannissa. Matkalta karttui kaksikolle paljon kokemusta kuin myös ystävyyssuhteita.

Kun Nukari ja Haapakoski pelasivat Uudessa- Seelannissa Dunedin Thunder- joukkueessa, niin kaksikon tukena siellä oli joukkueen maalivahti Rick Parry. Hän pelasi viime kauden Ranskassa ja kun kausi nyt hänellä loppui, niin Nukari ja Haapakoski kutsuivat ystävänsä Suomeen ja Oulaisiin.

Suomeen hän tuli viime viikolla ja sunnuntaina lähti takaisin Ranskaan. Haapakoski majoitti maalivahdin vierailun aikana.

Muutaman päivän aikana Rick ehti hieman tutustua Suomeen ja myös suomalaisen jääkiekkoon. Kävi muun muassa katsomassa suomisarjan ottelua Kalajoella Haapakosken kanssa. Perjantaina Parry kävi tutustumassa Kokkolan Hermeksen toimintaan try- outilla. Lauantaina hän oli Oulaisten Kiekko Haukkojen vieraana.

"Maalivahdin kamppeet saatiin lainattua Rickille Kokkolaan ja mielestäni hän onnistui hyvin Hermeksen leirillä. Joukkueen maalivahtivalmentaja Jens Friis kehui Rickin perustaitoja ja sanoi, että Rick on hiomaton timantti", Matti Haapakoski totesi.

Syksyllä Hermes tekee lopullisen päätöksen, löytyykö Rickille pelipaikka Kokkolasta.

"Suomessa haluaisin pelata ja päästä mukaan suomalaiseen laadukkaaseen maalivahtivalmennukseen. Suomessa on paljon hyviä maalivahteja ja se on valmennuksen tulos", 25 vuotias Rick Parry sanoi.

MM- kisat Turkissa

Ranskan Pariisista Rick matkustaa tällä viikolla Prahaan, jossa Uuden- Seelannin maajoukkueella on valmistava leiri MM- kisoihin. B2- maajoukkueiden kisat pelataan Turkissa. Turnauksessa on mukana joukkueet muun muassa Unkarista, Kiinasta, Meksikosta.

"Parhaita pelaajia emme saa MM- kisaan mukaan, sillä Uuden- Seelannin jokainen pelaaja joutuu itse maksamaan koko pelireissun ja se karsii pelaajia", Rick selvittää.

Rick Parryn tarina, miten hänestä tuli jääkiekkoilija on hieman erikoinen. Hän jakoi nuorena sanomalehtiä kotikaupungissaan ja kun halusi työn tehdä nopeasti, niin hän laittoi rullaluistimet alleen. Sitä kautta hän kiinnostui rullakiekosta. 16 vuotiaana Rick meni jääkiekon pariin ja löysi paikkansa maalivahdin tontilta. Siitä alkaen hän on pelannut lätkää lähes tauotta. Kun sarjat Uudessa- Seelannissa loppuvat, niin hän on siirtynyt toiseen maahan pelaamaan, kuten viime talvi Ranskassa. Rick laskeskelee, että nyt hän on pelannut kuusi vuotta jääkiekkoa tauotta.

Kun MM- kisat Turkissa loppuvat, niin Rick Parry jatkaa pelikautta Australiassa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot