Lumitelit mäen reunoille Hyytinen puski lumikolalla pellolta.

Ari Vilminko

OULAINEN

Matkanivan Annosissa asuva Hyytisen Matti on talven aikana rakentanut lumesta omalle pihamaalleen hulppean pulkkamäen.

"Lumet on kerätty pihamaalta yhteen paikkaan ja siitä alkoi pulkkamäki pikkuhiljaa nousta mäeksi. Kasa vain nousi ja ajattelin, että tehdään siitä pulkkamäki. Helmikuun alusta alkaen aloin mäkeä korottamaan ihan tosissaan ja aloin kuskaamaan lumikolalla läheiseltä pellolta lumilevyjä mäen reunalle. Leikkasin lumesta sopivan kokoisia palasia lumikolalle ja puskin telit mäen reunoille. Kieltämättä oli ihan kovaa hommaa, sinäkin mielessä, että työntäjänä oli sydäntautinen mies, joka ei kuulemma saisi koskea lumikolaan lainkaan saati sitä vielä työntää", Hyytinen kertoi hymyssä suin.

Omalla pihamaalla oleva komea pulkkamäki ei ole ensimmäinen mäki, jonka Matti on rakentanut. Hän sanoo, että Suomen hiihtourheilun surullisena vuotena 2001 hän teki ensimmäisen pulkkamäen, joka oli vielä korkeampi kuin nykyinen mäki.

"Se oli silloin kylän lasten suosiossa, mutta nyt kun kylällä ei tahdo enää olla lapsia, niin tämä mäki on saanut olla rauhassa. Toki pääsiäisen aikaan oli mäessä laskijoita. Lapset jättivät minullekin pulkan, että saan laskea mäkeä ja yhden kerran olen sitä kokeillut", Matti Hyytinen selvittää, mutta joutui viime viikolla toisen kerran laskemaan omaa mäkeä toimittajan toivomuksesta.

Hyytinen sanoo, että hän alkoi mäkeä rakentaa ajankuluksi.

"Työ puutetta kai se on, kun pitää tuollaiseenkin ryhtyä. Ei malta olla joutilaana, kai sitä on jonkin sortin kylähullu", Matti Hyytinen meinaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot