Hetekka- ralli toteutetaan ensi kesänä Rapukarnevaalien yhteydessä.

Ari Vilminko

OULAINEN

Oulaisten Lions Club sekä Oulaisten Nuorisoseura järjestävät kesällä, elokuun alkupuolella Oulaisissa perinteisen Rapukarnevaalin. Perinteisen siinä mielessä, että karnevaalien historia vie ajassa taaksepäin aina vuoteen 1992 saakka. Viime vuosina ei Oulaisissa ole juhlaa kuitenkaan koettu, sillä viimeksi Rapukarnevaalin aika oli vuonna 2007, jolloin se toteutettiin Teboil Rapumerran piha- alueella.

"Rapukarnevaali- tapahtumaa on kaivattu Oulaisiin. Viime syksynä käynnistimme Lions Clubin keskuudessa keskustelut tapahtuman elvyttämiseksi. Kysyimme Oulaisten Nuorisoseuraa kumppaniksi ja kun he antoivat suostumuksen, niin suunnittelut ensi kesän tapahtumalle alkoivat siitä. Päätapahtumapaikka on Soihtula, joka tarjoaa hyvät puitteet karnevaali- illalle sekä helpottaa tapahtuman rakentamista kuin myös meidän järjestäjien voimavaroja", Oulaisten Lions Clubin projektipäällikkö Pentti Gallén selvittää.

Rapukarnevaalin iltatapahtumat ovat Soihtulassa, mutta jo ennen rapuillallista sekä raputansseja, tapahtuu kaupungin keskustassa Rapukarnevaalin nimissä.

Formula meininkiä

Päivällä, elokuun 3. päivänä Rapukarnevaali alkaa Rapupoika- valinnalla, jonka yleisö valitsee. Perusteluina valinnalle järjestäjät toivovat, että henkilö profiloituu Pyhäjokeen sekä rapuun. Kun Rapupoika on valittu, niin karnevaalimeininki jatkuu Hetekka- rallilla, joka toteutettiin viimeksi Valonrannassa vuonna 2004.

"F1- säännöillä kisataan ja ajopelit tietenkin katsastetaan ennen starttia. Turva- autokin ehkä saadaan paikalle. Varikkokäynnit kuuluvat kisaan mukaan. Tavoitteena on, että saadaan ainakin kymmenen autoa kisaan mukaan. Ajoneuvo pitää olla ohjattavissa ja sen pitää olla 3-4 rattainen sekä moottoreina ihmiset. Kulkupelin runkona voi toki olla jokin mukin kuin hetekka", Gallén kertoo.

"Lions Club on Hetekka- rallin haastajana ja toivomme, että mahdollisimman moni yritys lähtee leikkimieliseen tapahtumaan mukaan".

Pentti Voutilainen Lions Clubista sanoo, että järjestelyt rapujen suhteen ovat jo niin pitkällä, että tuhat rapua on jo tilattu rapuillallista varten.

"Illan tavoitteena on, että ennakkomyynti tuo paikalle 150 henkilöä sekä 50 muuta lipun ostanutta henkilöä raputansseihin. Jos näyttää, että lippujen ennakkomyynti onnistuu yli odotusten, niin rapuja saadaan varmasti lisää", Voutilainen lupaa ja muistaa, että parhaimmillaan on Rapukarnevaaleissa syöty 1200 rapua.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot