Sulo Nurkkala sanoo, että paperityötä on riittänyt kun Vihannin työväenyhdistys on hakenut avustuksia remonttikohteisiin.

Ari Vilminko

RAAHE

Vuonna 1909 rakennettu ja useaan otteeseen sen jälkeen remontoitu Vihannin työväenyhdistyksen omistama talo koki nyt talven aikana ehkä koko historian suurimman muutoksen. Rakennuksen lämmitysjärjestelmä muuttui sähkölämmityksestä maalämpöön.

Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Sulo Nurkkala sanoo, että vaihtoehtoinen lämmitysjärjestelmä tuli ajankohtaiseksi kun rakennuksen lämmittäminen sähköllä tuntui yhdistyksen taloudessa.

"Kun vaikuttaa, että sähkön hinta on kaiken aikaa vain nousussa, niin johtokunnassa mietimme vaihtoehtoista lämmitysjärjestelmää. Päädyimme maalämpöön, joka tuntui meiltä parhaalta vaihtoehdolta. Tarjousten perusteella uuden lämmitysjärjestelmän meille urakoi raahelainen yritys Uusiolämpö Sami Ahola. Samilta saimme edullisimman tarjouksen ja hän teki todella hyvää ja luotettavaa työtä. Työlle ja urakoinnille ei ole moitteen sijaa", Nurkkala kehuu urakoitsijaa.

Reikiä peruskallioon porattiin kaksi, jotka molemmat ovat 180 metriä syviä. Reiät ovat 16 metrin päässä toisistaan. Peruskallio tuli vastaan 27 metrin syvyydessä.

"Porauksissa meni aikaa noin pari päivää. Kahdeksantoista uutta patteria asennettiin rakennukseen. Putkistot myös uusittiin ja keskusyksikkö asennettiin keittiön tiloihin, jolla on kuuden vuoden takuu. Putkitustyö taisi olla koko urakan isoin työ", Sulo Nurkkala miettii.

"Laskelmien mukaan noin kahdeksassa vuodessa on maalämpö maksanut itsensä".

Näyttämö ja lattia uusiksi

Puheenjohtaja Sulo Nurkkala sanoo, että viime kesänä aloitettiin työväenyhdistyksen talolla mittava remontti kun näyttämön lattia uusittiin kokonaan kuin myös käytävän lattia. Tähän samaan remontin yhteyteen otettiin sitten lämmitysjärjestelmän uusiminen ja talolle asennettiin myös turvakamerat.

"Koko remontin kustannusarvio oli noin 58 000 euroa. Avustuksia hankkeelle olemme saaneet Suomen Kotiseutuliitolta, Nouseva Rannikkoseudulta kuin myös Ely- keskukselta, jonka avustuksen Vihannin työväenyhdistys saa vasta ensi vuoden puolella. Tämän vuoden avustuksiin emme ehtineet mukaan, mutta ensi vuodelle on avustus luvattu", Nurkkala kertoo.

Hän sanoo, että valvontakamerat tulivat ajankohtaiseksi kun varkaita vieraili rakennuksessa talven aikana pariin otteeseen.

"Eteisen ikkunan kautta tulivat sisään ja sisätiloissa tekivät tuhoja vasaran kanssa".

Bingo on ottanut paikkansa

Vuonna 1985 aloitettiin Vihannin työväentalolla bingotoiminta, joka on kantanut tänne saakka ja kantaa edelleen.

"Viime vuonna oli iltaa kohden pelaajien keskiarvo 92 henkilöä. On ollut mielenkiintoista havaita, että bingoon tulee tänä päivänä myös nuoria ihmisiä. Ei tämä ole pelkästään eläkeläisten hupia. Pelaajia osaa Vihantiin todella laajalta alueelta. kaukaisimmat taitavat olla Oulusta, Kempeleestä Ylivieskasta, Kalajoelta saakka", Nurkkala luettelee ja epäilee, että pelkästään vihantilaisten pelaajien voimin ei Vihannin työväentalon bingo olisi voimissaan.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot