Haukkojen Jani Huhtala kuului joukkueen pakkipään urakoijiin viikonvaihteessa.

Ari Vilminko

OULAINEN

Pyhäjoen Joki- Kiekon kolmosdivisioonan jääkiekkojoukkueen valmentaja Ville Ollanketo totesi jokin aika sitten eräässä paikallislehdessä, että kolmosdivarissa PJK pärjää puolivaloilla, eikä saa muista joukkueista kuin Nivalan Cowboysista edes jonkinasteisen vastuksen.

No, se oli silloin Ollankedon mielipide. Joukkueella haaveena olleet II divisioonan karsintapelit haihtuivat savuna ilmaan, kun Oulaisten Kiekko Haukat pudotti play- off otteluissa PJK:n jatkosta. Voi olla, että nyt on Ollankedolla eri mielipide kolmosen joukkueista, ainakin Kiekko Haukkojen osalta.

Pyhäjoki lähti otteluparin play- off matseihin selkeänä suosikkina ja Haukoilla povattiin pelkästään kiusaajan roolia. Sen joukkue toden totta teki. Kiusasi selkeää ennakkosuosikkia siihen malliin, että PJK:n sarjapelit ovat tältä kaudelta ohitse.

Lauantaina Kiekko Haukat voittivat kotihallissaan pyhäjokiset 4-3 numeroilla ja kun sunnuntaina Haukka- joukkue taisteli Pyhäjoella 3-3 tasapelin, niin se tiesi sitä, että lohkon finaaliottelussa saa Haukat pelipariksi Nivalan Cowboysin.

Finaalin voittaja jatkaa vielä pelikautta kakkosdivisioonan karsinnalla kolmen muun joukkueen kanssa.

Mikä mahdollisti jättiyllätyksen? Sen ratkaisi Kiekko Haukkojen ennakkoluuloton sekä taistelunmakuinen peli- ilme, kova taklauspeli lauantaina sekä ennen kaikkea aivan erinomainen maalivahti. Tero Puotiniemi teki Haukkojen maalilla huikeita pelastuksia ja jatkoi samaan tahtiin sunnuntaina. Puotiniemen onnistumiset valoivat uskoa myös kenttäpelaajiin. Puotiniemen torjunnat tukehduttivat täysin Pyhäjoen, eikä joukkueen pelätty ydinvoima toiminut lainkaan.

Haukat virtaa täynnä

Lauantain ottelu oli ehkä Kiekko Haukkojen kauden parasta peliä. Jo heti ottelun ensimmäisistä minuuteista näki, että Haukat olivat virtaa täynnä, eivätkä antaneet taitaville Joki- Kiekon pelaajille pelitilaa. Kun kotijoukkue vielä pelasi fyysistä peliä, niin PJK oli ihmeissään. Jopa vieraiden ykkösmies, Tapparassakin aikoinaan pelannut Mika Ritoniemi ei juuri kaukalon reunoilla viihtynyt.

"Jämäkkä esitys koko joukkueelta. Koko joukkue ansaitsee pelistä kiitettävän arvosanan, mutta ennen kaikkea maalivahti Tero Puotiniemi. Huipputorjunnoilla hän tylsytti vieraiden kärkinimet", Haukkojen pelaaja- valmentaja Mika Partala kiitteli.

Kiekko- Haukkojen maaleista kaksi merkattiin Jani Mertalalle ja kerran onnistuivat Timo Kähtävä sekä Jari Juvani. PJK:n osumat menivät Juha Nuolioja, Niko Rothin sekä Ville Ervastin nimiin.

Pommi jysähti Pyhäjoella

Sunnuntaina pelattiin play- offin toinen ottelu Pyhäjoella. Kiekko Haukat jatkoivat samaan malliin, mihin lauantaina jäivät. Ottelun puoleen väliin saakka Haukat pysyivät hyvin PJK:n mukana ja hankkiutuivat jopa 0-3 johdon.

"Viimeiset 30 peliminuuttia oli sitten tosi taistelua. Pelin hallinta oli selkeästi kotijoukkueella ja loivat todella paljon maalipaikkoja, mutta Tero Puotiniemi oli jälleen maalilla aivan erinomainen ja loi hyvillä torjunnoillaan pohjan tälle pommille. Vähäisellä miehityksellä olimme pelissä mukana ja muutamalle pakilla tuli todella hurjat peliajat. PJK tuli 3-3 numeroihin pelin toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Myllytti hurjasti viimeisen minuutin, mutta se kestettiin. Olihan tämä tosi jytky", Partala raportoi pelin jälkeen.

Lauri Pihlajaharju teki kaksi maalia Haukoille, joista toinen alivoimalla. Kerran onnistui, lauantaina runneltu Jarkko Ranta. Puotiniemi torjui jopa 45 laukausta.

PJK:n maalimiehet olivat Villet Poukkula, Ervasti sekä Moilanen.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot