Pekka Saari uusi viime vuotisen Majakan Vakiomestaruuden.

Ari Vilminko

OULAINEN

Kun kahtena vuotena on pelattu Majakan Vakiomestarista, niin kummallakin kertaa on Vakiomestariksi pelannut Pekka Saari.

Vuosi sitten Saaren mestaruus tuli niukasti, mutta nyt toisella kerralla oli Saari varsin ylivoimainen. Pekka Saaren vuoden 2013 Vakiomestari- tittelin arvoa nostaa seikka, että hän osallistui neljälle kierrokselle vaikka viisi kierrosta oli pelattavana. Lopullisiin pisteisiin otettiin viideltä kierrokselta neljä parasta tulosta mukaan, eli Saari onnistui jokaisella pelattavalla kierroksella. Neljän kierroksen yhteistulos oli 38 pistettä. Jouko Ranta oli Vakiomestari- kisan kakkonen 35 pisteellä.

"Riskinotto kannatti ja sillä sain ehkä tehtyä eroa kilpailijoihin", Saari meinasi.

"Ensimmäinen pelattava kierros pääsi jotenkin vain livahtamaan ohi, joten seuraaville kierroksille piti ottaa riskejä ja se kannatti. Tuurit olivat nyt kohdallaan".

Pekka Saari sanoo, että oli hieno idea keksiä keskelle talvea Vakiomestari- kisa.

"Kilpailu on eräänlainen kevennys ja sosiaalinen tapahtuma. Hyvät ideat ovat yksinkertaisia, aivan kuten tämä. Ei tähän kisaan hampaat irvessä osallistuta vaan hymyssä suin ja leikkimielellä", Vakiomestari sanoo.

Kun vuoden kuluttua pelataan kolmas Vakiomestari- kisa, niin Pekka Saaren mukaan muutoksia ei tarvitse tehdä.

"64 sarakkeen järjestelmä on sopiva pelattavaksi, Järjestelmällä saa ihan riittävästi vaihtomerkkejä ja pystyy kokeilemaan riskejäkin. Jatketaan vain samalla järjestelmällä ja entisellä tavalla muutenkin. Viisi pelattavaa kierrosta on ihan sopiva määrä".

Pekka Saari sanoo, että hän on pelimies. Pörssipeli on tällä hetkellä kuitenkin ykkönen.

"Aikoinaan pelasin aktiivisesti vakioveikkausta ja seurasin tarkasti muun muassa Englannin kohteita, mutta tänä päivänä en enää juurikaan kuskaa kuponkeja kioskille. Pörssipeli on myös peliä ja sielläkin tarvitaan pelimiehen elkeitä", Vakiomestari Pekka Saari tietää.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot