Erityisoloissa on syytä huomata, että jumalanpalvelukseen voi osallistua myös kotona internetin välityksellä seurakunnan kotisivujen kautta. Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio

 

Oulaisten seurakunta pyrkii ennaltaehkäisemään koronavirusepidemiaa.

Ihmisiä kokoavista tilaisuuksista pidetään vain jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset sekä rippikoulu, jonka toteutuksessa käytetään ainakin osin vaihtoehtoisia työtapoja ja etätehtäviä. Myös jumalanpalveluselämässä noudatetaan erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta. Erityisoloissa on syytä huomata, että jumalanpalvelukseen voi osallistua myös kotona internetin välityksellä seurakunnan kotisivujen kautta.

Nämä järjestelyt ovat voimassa aluksi maaliskuun loppuun, mutta jo nyt on syytä varautua siihen, että tilanne jatkuu huomattavasti pidempään. Muutoksia toiminnassa voi tapahtua nopeallakin aikataululla tilanteen kehittyessä.

Poikkeustilanteesta huolimatta seurakunta ei mene kiinni. Se keskittyy nyt rukoukseen, sielunhoitoon ja toivon vahvistamiseen kaikin käytettävissä olevin keinoin. Seurakunnan työntekijät ja kirkon palveleva puhelin ovat käytettävissä keskusteluja ja rukousta varten. Myös mahdollisuus ehtoolliseen osallistumiseen turvataan kaikissa tilanteissa.

Tilanteesta ja mahdollisista muista muutoksista viestitään nopeimmin seurakunnan Facebook- ja internetsivuilla. Poikkeusjärjestelyt perustuvat kirkkohallituksen antamiin ja tuomiokapitulin täsmentäviin varautumisohjeisiin.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot