”Mukavaa että meidän pitkä työ on noteerattu muuallakin kuin omassa kansantanssin piirissä”, iloitsevat kulttuuritunnustuksen saajat Anna-Riina Yli-Hukka (vas.) ja Hanna Siltala. Kuva otettiin Soihtulassa.

 

Oulaisten vuoden 2017 kulttuuripalkinnon saivat Anna-Riina Yli-Hukka ja Hanna Siltala. Yli-Hukka ja Siltala ovat Oulaisten nuorisoseura Soihtulan kansantanssinohjaajia ja koreografeja.


Molemmat ovat pitkän linjan kansantanssiohjaajia, Siltala on ohjannut eri ryhmiä yli 20 vuotta ja Yli-Hukka 16 vuotta. Vuonna 2016 heidät palkittiin koreografitunnustuksella myös Pohjois-Pohjanmaan kansantanssin katselmuksessa. Molempien ura on lähtenyt liikkeelle Soihtulan kansantanssiryhmistä alakouluikäisinä. Varsinaista ammattia ohjaamisesta ja tanssimisesta kummallekaan ei ole tullut, ainakaan toistaiseksi.


Oulaisten kulttuuripalkinnon valitsee ja myöntää sivistys- ja hyvinvointilautakunta. Valinta julkistettiin viikko sitten kokoontuneessa kaupunginvaltuustossa.


Valinnan perusteluissa todetaan, että ohjaajat ja koreografit yhdistävät perinteen ja nykypäivän tyylikkäällä tavalla. He käyttävät rohkeasti monenlaista musiikkia, sekoittavat uutta ja vanhaa niin koreografioissa kuin puvuissakin ja innostavat kaikenikäisiä kansantanssin maailmaan. Lisäksi he ovat aina valmiita kokeilemaan jotain uutta, tekemään yhteistyötä ja viemään Oulaisten nimeä positiivisella tavalla tietoisuuteen muuallakin Suomessa.


Yli-Hukan ja Siltalan ohjaamat ryhmät ovat saavuttaneet lukuisia palkintosijoituksia ja kunniamainintoja niin maakunnallisissa kuin valtakunnallisissa kansantanssin katselmuksissa ja kilpailuissa.

 

Vuoden nuoreksi valittiin abiturientti Emmanoora Huhtanen.

 

Huhtasesta Vuoden nuori


Vuoden nuoreksi nimettiin oulaistelainen lukiolainen Emmanoora Huhtanen. Oulaisten lukiosta valmistuva abiturientti kertoo, että valinta tuli täytenä yllätyksenä. ”Se oli tosi yllätys. Ei mitään aavistusta itsellä asiasta. Oulaisissa on paljon aktiivisia ja esimerkillisiä nuoria, joten on kunnia saada tunnustus”, Huhtanen korostaa.


Huhtanen on mukana monenlaisessa toiminnassa. Hän harrastaa pianonsoittoa ja on harrastanut kansantanssia 13 vuotta. ”Oli hauska, että oman Sähikäiset-ryhmäni ohjaajat palkittiin myös”, Huhtanen iloitsee.


Huhtanen osallistuu aktiivisesti erilaisiin tapahtumajärjestelyihin lukiossa. Yläasteikäisenä hän oli mukana koulun tukioppilastoiminnassa. Seurakunnassa hän on toiminut isosena ja järjestänyt kesägospelia nuorille.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot