Tästä tilanteesta syntyi kolmannen erän ensimmäinen maali ex-Kiekko Haukkojen maaliin.

 

Muutaman vuoden ajan joulupäivänä pelattu perinteinen jääkiekko-ottelu uhkasi loppua tänä vuonna Kiekko Haukkojen lopetettua keväällä. Entinen Kiekko Haukka, nykyisin Espoossa asuva Joni Nukari pani kuitenkin toimeksi ja elvytti joulun hyväntekeväisyysmatsin henkiin ilman perinteen katkeamista.


”Tästä oli keskustelua jo aiemmin ja minä sitten rupesin puuhamieheksi”, itsekin ottelussa pelannut Nukari kertoo. Hän sanoo, että ex-Kiekko Haukkojen joukkueen kokoaminen sujui kohtalaisen nopeasti whatsapp-ryhmän kautta. ”Tämä tuntui tärkeältä, kun edustusturnausta ei saada enää kasaan. Enemmänkin olisi otteluun ollut tulijoita.”


Ex-Oulaisten Huiman joukkueen kokoamisesta vastasi Rautiaisen Pekka, joka tunnustaa, että piti nähdä jonkin verran vaivaa puhelinyhteyksien etsimisessä sekä siinä, että joulupäivän peruuntumisten tilalle saatiin riittävästi tuuraajia. ”Saatiin kuitenkin onneksi kolme kenttää kokoon.”


Junnujääkiekkoseura Cobrat hoiti kahvion ja lipunmyynnin ja sai pitää ottelusta kertyneen muutaman sadan euron arvoisen tuoton. Ottelu veti paljon yleisöä, josta lähes jokainen maksoi pienen, vapaaehtoisen pääsymaksun.

 

Joni Nukari (vas.) viestitteli kokoon Kiekko Haukkojen entisiä pelaajia ja Pekka Rautiainen kokosi Huiman ex-jääkiekkoilijoiden joukkueen.


Nukari kertoo muuttaneensa työn perässä Espooseen pari vuotta sitten. ”Itsellä ei ollut enää poltetta peleihin, mutta onneksi pääsin valmentamaan Espoo Bluesin B-junnuja.” Valmennuspesti innosti miehen opiskelemaan Vierumäellä valmentajan ammattitutkintoa.


Kokemus oli voimaa joulupäivän ottelussa, jonka ex-huimalaiset jääkiekkoilijat voittivat pistelukemin 6 - 4. Tapahtuma päättyi pieneen yleisöviihdykkeeseen, jossa kummankin joukkueen puolelta lauottiin vuorotellen viisi rankkarilyöntiä. Näitä ei laskettu mukaan lopputulokseen.

 

Teksti ja kuvat:
Asta Uusivirta

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot

Liitteet