Näyttelyjulisteeseen on päätynyt nuoren Jenna Lindelän ihastuttava kuva, jonka nimikin on kaunis: Aito.

 

Kotimaista on Valovoiman uusin valokuvanäyttely taidetalo Väinölässä. Kuvat noudattavat teeman mukaista sisältöä ja tarjoavat hauskoja, puhuttelevia tai luonnokauniita näkökulmia suomalaisuuteen ja Suomen luontoon tavallista suuremman juhlavuotemme kunniaksi.


Valokuvia on viideltätoista kuvaajalta, kaksi kultakin. Uusina Valovoiman jäseninä ovat kuvansa tuoneet esille ylivieskalainen Paula Tavasti ja oulaistelainen Jaana Pyrrö.
Valovoima kolkuttelee iältään pian 30 vuotta, jossa ajassa kameraseura on kasvanut alueensa suurimmaksi ja tunnetuimmaksi. Tietysti Valovoiman voimaa on siivittänyt myös Weteraanikonepäivät, jonka yhteistyökumppani kameraseura on pitkään ollut. Lähimmät vastaavat seurat ovat Kannuksessa, Raahessa ja Ylivieskassa.


Kotimaista-näyttelyn avajaisissa väläytettiin sitäkin mahdollisuutta, että Väinölästä kehitettäisiin erityisesti valokuvataiteeseen keskittyvä taidetalo. Muun muassa tästä keskustellaan nyt, kun Oulaisiin laaditaan uutta kulttuuristrategiaa.

 

Risto Niemelän Moderni Petteri sopii mainiosti joulunalusaikaan.


Väinölän yläkerrassa on esillä sangen ihastuttavan omalaatuinen tekstiilitaidetta, valokuvia, akryylimaalauksia ja muita materiaaleja yhdistelevä Hetket-näyttely. Sekin on juhlavuoden näyttely, jolla tekijöidensä, Kirsi Aution, Anna-Maija Joensuun ja Marjaana Kojo-Eskolan mukaan halutaan kertoa pienen ihmisen arkisesta elämästä.


Kyseessä on Oulun aluetaidemuseon kiertonäyttely. Näyttelyssä on QR-koodit, joista löytyy lisätietoa teoksista. Koodien sisältö löytyy myös näyttelyn Facebook-sivuilta.
Töiden tekijöillä on katsojille toive, että näyttelyvieraat lisäisivät oman merkityksellisen hetkensä Aikajana-teokseen. Siihen toivotaan eri-ikäisten ihmisten kokemuksia tarinoiden ja piirrosten muodossa.

 

Isänmaan turvaajat -valokuva Pepe Arkilalta. Kannattaa katsoa toistamiseen, minkä kuvion hävittäjät muodostavat.


Väinölän näyttely on esillä joulunalusviikolle 21. joulukuuta asti.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot