Oulaistelainen Kaija Sepponen edusti Linnan juhlissa Kaatuneiden omaisten liittoa. Hän kätteli presidentti Niinistöä kahdesti, sillä liiton edustajat osallistuivat itsenäisyyspäivän aamuna myös seppeleenlaskuun Hietaniemen hautausmaalla.

 

Oulaistelainen Kaija Sepponen osallistui itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin. Sepponen edusti juhlissa Kaatuneiden omaisten liittoa, jonka hallitukseen hän kuuluu. ”Juhla oli kokemisen arvoinen. Olen aina ajatellut, että olisipa ihana olla siellä mukana, ja nyt se haave sitten toteutui.”


Kutsu juhliin ei tullut Sepposelle yllätyksenä, sillä hän tiesi, että Kaatuneiden omaisten liitto oli esittänyt häntä kutsuttavaksi. Sepponen matkusti Esko-miehensä kanssa Helsinkiin jo tiistaina, koska he osallistuivat keskiviikkoaamuna myös Hietaniemen hautausmaalla järjestettyyn seppeleenlaskuun. Seppeleen laski ensin presidentti, sitten pääministeri, puolustusvoimat sekä sitten Kaatuneiden omaiset. ”Minulle oli yllätys, että presidentti tuli kättelemään meidät myös Hietaniemessä”, Sepponen kertoo. Hävittäjien ylilento matalalta oli Sepposen mukaan sykähdyttävä kokemus. ”Olen syksyn aikana lukenut toistatuhatta sotaorpojen tarinaa, joista nousi erityisesti esille se, kuinka pelottavaa pommikoneiden lento yläpuolella oli.”


Varsinaisessa juhlassa hän istui Eskon kanssa samassa tilassa veteraanien kanssa. ”Istuin satavuotiaan veteraanin vieressä ja kun kuuntelin hänen muistelujaan, ajattelin, että se todella on kallis hinta, mikä tästä maasta on maksettu.”


Juhlasta Sepposen mieleen jäi erityisesti sen arvokkuus. ”Mieluusti menimme ja kokemus oli hyvä. Myös lopun ilotulitus oli vaikuttava.”


Presidentille Sepponen kertoi tietysti esitelleen itsensä, toivottaneensa hyvää itsenäisyyspäivää sekä kiittäneensä kutsusta. ”Rouva Haukio oli niin kaunis ja viehättävä, samoin ne kielot, joita hän käsissään kantoi. Hän oli herttainen ja kantoi pukunsa ja vauvansa tosi tyylikkäästi.”

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot

Liitteet