Tero Seppälä Kontiolahden ampumahiihdon GP-kilpailussa kaksi viikkoa sitten. Seppälä voitti Kontiolahdella takaa-ajokilpailun.

 

Haapajärven Kiilojen ampumahiihtäjälahjakkuus Tero Seppälä hiihti hyvin ampumahiihdon maailmancupin kilpailussa viikonvaihteessa Ruotsin Östersundissa. Suomesta kilpailussa oli mukana sekaviestijoukkue, jossa hiihtivät Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräinen, Tero Seppälä ja Tuomas Grönman. Joukkueen lopullinen sijoitus oli kahdeksas, josta todennäköisesti irtosi Suomelle myös olympiaedustuspaikka.


Kolmannella osuudella hiihtänyt Seppälä pääsi lähtemään ykköspaikalta osuudelleen Mäkäräisen nostettua Suomen kisan kärkeen. Norjan Johannes Boe kiri Seppälän nopeasti kiinni, mutta nuorukainen ei antanut periksi, vaan pysyi hyvin Boen vauhdissa. Makuulta tapahtuneen ensimmäisen ammunnan jälkeen Seppälä johti jälleen kisaa ammuttuaan nopean ja virheettömän tuloksen.


Kisan pystyammunta ei Seppälältä sujunut yhtä hyvin. Hän joutui turvautumaan varapatruunoihin ja kiertämään vielä yhden sakkoringin. Seppälä toi joukkueen vaihtoon kuudentena. Grönman joutui antautumaan ollen maalissa kahdeksas. Joukkueen loppuaika oli 1.13,04. Norja voitti kilpailun puolitoista minuuttia Suomea nopeampana. Toiseksi hiihti Italian ja kolmanneksi Saksan joukkue.


Seppälä on osallistunut aiemmin miesten maailmancupin kisoihin Italian Anterselvassa ja Itävallan Hochfilzenissä. 21-vuotias nuorimies opiskelee metsätalousinsinööriksi Joensuun ammattikorkeakoulussa. Hänellä on hyviä sijoituksia myös kansallisista hiihtokilpailuista. Tero Seppälän isä, Timo Seppälä kilpaili ampumahiihdossa Suomen maajoukkueessa Lillehammerin olympialaisissa sekä 90-luvun alun MM-kilpailuissa Minskissä ja Lahdessa.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot

Liitteet