Pyhäjoen varsi siistiytyy nyt Nahkurinpuistossa kaupungin ja Vattenfallin rahoituksella. Rantaan tulee kohdevalaistus joelle päin. Oulaistelaiset ovat raivanneet talkoilla myös Väinölänrannasta lähtevän, 600 metrin pituisen rantapolun varret, jolta avautuu nyt hieno näkyvyys joelle.

 

Pyhäjokivarren kunnostaminen jatkuu Oulaisten keskustan tuntumassa. Viime viikolla kunnostettiin kaupungin omana työnä Nahkurinpuistoa eli Jedun liiketalouden yksikön puoleista jokirantaa.


Tekninen johtaja Markku Ketonen kertoo, että alueelta raivattiin pajukko ja vanhat puut pois, istutettiin uutta nurmea sekä kivettiin jokirantaa. ”Lähiviikkojen aikana rantaan tulee myös kohdevalaistus joelle päin”, Ketonen kertoo.


Jos rahaa jää käytettäväksi, kunnostetaan Pyhäjokivartta myös vastarannalta, eli Oulaistenkadun puolelta.


Kaupunki on varannut Nahkurinpuiston kunnostamiseen 25 000 euroa. Summasta puolet saadaan Vattenfallin ympäristörahoituksena. Sähköyhtiö edellyttää, että avustus käytetään vuoden aikana, joten rannan kunnostus valaistuksineen valmistuu vielä ennen vuoden loppua.


Talkoot rantapolulla


Myös oulaistelaiset yksityishenkilöt ovat tehneet merkittävää ympäristötyötä Pyhäjoen rantojen viihtyvyyden eteen. Marjo Kontinaho käynnisti lokakuussa Oulainen Facebook-palstalla haasteen Väinölänrannasta lähtevän rantapolun pajukoiden siistimiseksi.


Talkoita 600 metrin pituisen polun varrella järjestettiin vielä marraskuussa. Raivaustalkoisiin ja risujen kasaamisen osallistui toistakymmentä oulaistelaista henkilöä.
Kaupungin teknisen toimen tehtäväksi jäi risukasojen poisto, joka Ketosen mukaan myös toteutuu lähiaikoina. Myös tämän rantapolun rakentamiseen saatoon aikoinaan osa rahoituksesta Vattenfallin ympäristörahoista.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot

Liitteet