Raahen kaupunki on neuvotellut palvelukeskus Ukonmäen myymisestä Attendo Oy:lle.

 

Raahen kaupunki on neuvotellut Vihannissa sijaitsevan palvelukeskus Ukonmäen myymisestä Attendo Oy:lle. Vihannin keskustassa sijaitsevan palvelukeskuksen rakennuskokonaisuus oli julkisessa myynnissä Huutokauppa.com-sivustoilla syyskuussa. Ostotarjouksia ei tuolloin saatu.


Myöhemmin Raahen kaupunki on neuvotellut Attendo Oy:n kanssa. Ukonmäen kauppahinnaksi on sovittu 1,8 miljoonaa euroa. Rakennus myydään purettavaksi, ja Attendo purkaa rakennuksen kolmen vuoden aikana.


Viime keskiviikkona kokoontuneessa Raahen kaupunginhallituksessa todettiin, että myymisellä on mahdollisuus jatkaa tehostetun palveluasumisen tarjoamista Vihannissa. Nykyiset rakennukset tulevat tiensä päähän lähiaikoina ja kaupungin toimesta uudisrakentaminen ei olisi ollut mahdollista. Attendo rakentaa uuden toimipisteen Vihannin taajamaan. Nykyisiä tiloja voidaan saadun selvityksen mukaan käyttää siihen saakka.


Samalla hyväksyttiin myös Ukonmäen tontin maanvuokrasopimus. Attendolle vuokrataan kolmen vuoden ajaksi Ukonmäen tontti, joka käsittää noin 5200 neliön suuruisen tontin kiinteistöstä Vanhainkoti. Vuokrahinta on sata euroa vuodessa. Vuokrassa on otettu huomioon Ukonmäen rakennuksista maksettava kauppahinta ja lyhytaikainen vuokrasopimus.

 

Tulovero ennallaan


Raahen kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että tuloveroprosentti säilytetään nykyisenä 21 prosenttina. Keskustelun yhteydessä todettiin myös, että suunnittelukauden aikana eli ensi vuoden jälkeen tarkastellaan mahdollisuutta veroprosentin hienoiseen laskuun. Laskua ei tapahdu ainakaan ensi vuonna, ja se riippuu talouden kehittymisestä tulevaisuudessa.


Raahen kaupungin nykyinen tuloveroprosentti on 21,00. Tämän hetken arvion mukaan tuloverojen tilityksiä kertyy noin 81,4 miljoonaa euroa vuonna 2017, mikä on 0,4 milj. euroa talousarviossa ennakoitua vähemmän. Kuntien keskimääräinen tuloveroprosentti vuonna 2017 on 19,91. Nykyisen tuloveroprosentin mukaan vuonna 2018 ennakoidaan tuloverotilityksiä kertyvän noin 81,2 milj. euroa.


Voimaloiden kiinteistöverotus nostettaisiin maksimiin eli 3,1 prosenttiin. Veroprosentit menevät Raahen kaupunginvaltuuston käsiteltäviksi.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot