Oulaisten Huimassa 12 vuotta sitten futsalin aloittanut Anni Karelehto valittiin mukaan historian ensimmäiseen naisten futsal-maajoukkueeseen. Maajoukkue pelaa ensimmäisen ottelunsa Puolaa vastaan tulevana viikonloppuna (kuva: Leo Hynninen).

 

Oulaisten Huiman kasvatti Anni Karelehto on valittu Suomen ensimmäiseen naisten futsal-maajoukkueeseen. 23-vuotias Karelehto kertoo, että valinta tuntui unelmien täyttymykseltä. ”Pääsee edustamaan Suomea futsalissa ja vielä historian ensimmäisiin maaotteluihin Puolaan pelaamaan.”


Maajoukkuevalinta tehtiin marraskuun alussa Forssan Eerikkilän leirityksen jälkeen. Maajoukkueeseen valittiin 16 kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia. Ensimmäiset pelinsä maajoukkue pelaa Puolassa tulevana viikonloppuna, jonne lähtee 13 pelaajaa ja kolme maalivahtia. Karelehto sanoo, että joukkue lähtee haastamaan pidempään pelannutta Puolaa, mutta tietysti voitto tavoitteenaan.


Annin seurajoukkue on Ilves FS Tampereella. Annin lisäksi Puolaan, Gdanskin lähelle lähtee pelaamaan viisi muutakin Ilveksen pelaajaa. Naisten futsal-maajoukkueen päävalmentaja on sama mies, joka valmentaa myös Ilveksen joukkuetta, Jaakko Laitinen. Naisten maajoukkueen tähtäin on vuoden päästä järjestettävät EM-karsinnat.
Karelehto pelaa futsalia Tampereella viidettä kauttaan. Hän opiskelee Tampereen yliopistossa rakennustekniikkaa. ”Tavoite on valmistua vuoden päästä”, Anni kertoo.


Karelehto pelasi aikaisemmin Oulaisten Huiman naisten futsal-joukkueessa, joka hajosi, kun suurin osa pelaajista vaihtoi paikkakuntaa opiskelun takia. Anni kertoo harrastaneensa futsalia 12 vuotta. ”Se alkoi samalla, kun jalkapallon pelaaminenkin. Kun jalkapalloa ei voinut pelata talvella, niin keskityttiin futsaliin, jota pelattiin yläkoulun salissa.”

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot

Liitteet