Sinun omasi -viihdekonsertissa esiintyivät Tomi Metsäketo, Maria Lund, Angelika Klas ja Pentti Hietanen.

 

Perjantaina musiikkiviikoilla esitetyn Sinun omasi -viihdekonsertin juuret juontavat ainakin osittain 30 vuoden taakse. Tuolloin konsertin vastaava tuottaja Lilja Kainulainen aloitti yhteistyön konsertissa esiintyneen Maria Lundin äidin, Tamara Lundin sekä tämän romanialaisen miehen, oopperalaulaja Alexandru Ionitan kanssa. Konsertin nimikappale Sinun omasi oli Tamara Lundin sanoittama ja tunnetuksi tekemä iskelmä, jonka oli säveltänyt hänen auto-onnettomuudessa menehtynyt sulhasensa.


Sinun omasi -konsertin muut esiintyjät Lundin lisäksi olivat nimikappaleen esittänyt Pentti Hietanen, Angelika Klas ja runsaasti julkisuutta ahdistelusyytöksistä saanut Tomi Metsäketo.


Kainulaisen mukaan konserttikiertuetta oli suunniteltu jo edelliset kaksi vuotta ja sama kokoonpano esiintyi yhdessä myös viime talvena. Esiintyjillä on takanaan pitkä yhteistyö tuottaja Kainulaisen kanssa. ”Marian olen tuntenut lapsesta lähtien. Hietasen ja Klasin kanssa on tehty yhteistyötä seitsemän vuotta ja Tomin kanssa kymmenen.”
Kainulainen sanoo, että konserttikiertueelle etsittiin ”huippuhyvät esiintyjät, mutta eri tyyliset”. Yksi kriteeri oli ulkonäkö, sillä Jukka Rintalan asuluomuksia kantamaan haluttiin näyttäviä naisia. Lilja Kainulaisen kanssa konsertin tuottamisesta vastasi hänen tyttärensä Niina Kainulainen.


Konsertissa kuultiin musiikkia monipuolisesti 60-luvun iskelmistä operetteihin sekä suomalaisista ja slaavilaisista kansanlauluista latinotunnelmiin. Musiikista vastasi pianisti Jukka Nykäsen johtama kymmenhenkinen viihdeorkesteri. Nykäsen sovitukset olivat poikkeuksellisia ja tyylikkäitä, kuten esimerkiksi Lundin esittämässä Love Story -elokuvan kappaleessa Mistä alkaisin? Orkesteri pääsi huippuvireeseen Metsäkedon italiaksi esittämässä Roomalainen kitara -tangossa, joka oli yksi konsertin vapautunutta tunnelmaa hyvin kuvaavista, mahtipontisista vedoista.


Varsinkin konsertin toisen puoliskon vieraskielisten iskelmien tulvassa kuulijan mieleen hiipi kysymys, eikö suomeksi löydy samanlaista rakkauden paloa ja intohimoa.
Sinun omasi -viihdekonsertti esitettiin ensimmäisen kerran Helsingin Musiikkitalossa vappuaattona. Oulainen oli konserttikiertueen pienin esiintymispaikkakunta, mutta konsertti houkutteli kuitenkin yläkoulun saliin hyvän määrän, 470 kuulijaa. Enemmänkin olisi toki sopinut. Salin ennätysyleisö on Lauri Tähkällä, jota vuonna 2009 saapui kuulemaan 720 henkilöä. Oulaisista esiintyjät ja orkesteri matkasivat esiintymään Raaheen ja Ouluun.

 

 

 Erma 2x65

 ST 84x50 UUSI 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot