Hallintotieteiden maisteri Marianne Ahmaoja, Haapajärvi teki suuren alanvaihdon kouluttautuessaan juristiksi ja hallintotieteiden maisteriksi. 45-vuotias Ahmaoja työskenteli pitkään kirkkomuusikkona, kuoronjohtajana ja laajalti esiintyvänä taiteilijana ennen alanvaihdosta. Hän on toiminut ennen Oulaisiin hakeutumistaan Sievin kunnan kamreerina ja hallintopäällikkönä.


Ahmaoja tuntee kaupungin lapsuudestaan (syntyisin Vihannista), seurattuaan kaupungin asioita internetistä sekä siskonsa perheen kautta. Haasteiksi nän näkee sen, mihin palvelut ja talous kääntyvät maakunta- ja soteuudistuksessa. Ahmaoja pitäisi kiinni Oulaskankaasta ja ammattikoulutuksesta. Kaupungin vahvuudesta hänellä on selvä näkemys: Oulaisissa tehdään vahvasti yhdessä töitä kaupungin eteen. ”Hyvä sijainti ja kaunis luonto ovat vahvuuksia myös, mutta parasta on yhdessä tekeminen.”

 

 

Vuodesta 1984 kaupunginkamreerina toiminut Hannu Kaartinen on koulutukseltaan sosionomi ja hallintotieteiden maisteri. 61-vuotias Kaartinen oli ennen Oulaisiin siirtymistään vuoden kunnansihteerinä Ylistarossa. ”Kaupungin asiat tunnen hyvinkin tarkkaan, onhan tämä näköalapaikka, kun käytännössä sihteeri ja kamreeri ovat johtajan sijaisia”, Kaartinen sanoo. Haasteet ovat Kaartisen mielestä maakuntauudistus sekä Oulaskankaan ja ammattikorkean asema uudistuksessa. Vahvuudet taas ovat kuudetta vuotta ylijäämäinen kuntatalous, toimiva kaupunkirakenne julkishallintoineen, kouluineen ja palvelu- ja teollisine työpaikkoineen. Lisäksi Kaartinen korostaa vielä rautatietä sekä selkeää Oulaisten keskustaa, jonka kylät sijaitsevat lähellä.

 

 

Diplomi-insinööri, seutukuntajohtaja Timo Kiema, Ylivieska. Pian 61 täyttävällä Kiemalla on pitkä ja laaja-alainen kokemus. Hän on toiminut Keski-Pohjanmaan maakuntaliiton kehitysjohtajana liittoa perustettaessa sekä maakuntajohtajan sijaisena. Hän siirtyi Ylivieskan seutukuntatyöhön teknillisen oppilaitoksen kehitysjohtajan tehtävistä. Kiemalla on kymmenen vuoden kokemus myös kansainvälisten yritysten, Valmet paperikoneiden (Metso) sekä Lassila ja Tikanojan palveluksesta.


Kiema kertoo tuntevansa Oulaisten hyvin lukuisten yhteistyökumppaneiden kautta, joita on seutukuntatyössä tullut niin kaupungin, muiden julkisyhteisöjen kuin yritystenkin piiristä.


Kaupungin haasteiksi hän näkee väestön ja ikärakenteen sekä työvoiman saatavuuden. Vahvuuksiksi hän mainitsee seuraavat: kunnan hyvä poikkihallinnollinen päätöksentekoprosessi, kehittyvä teollisuus, sosiaali- ja terveysalan palvelujen kehittäminen sekä kulttuurituotanto.

 

 

37-vuotias Savukosken kunnanjohtaja Antti Mulari on koulutukseltaan filosofian maisteri ja hallintotieteiden kandidaatti. Keväällä hän kertoo valmistuvansa myös kauppatieteiden maisteriksi Vaasan yliopistosta. Hän on johtanut Savukoskea kolme vuotta ja sanoo saaneensa virasta sekä myös aiemmista luottamustehtävistä hyvän pohjan kuntajohtajana toimimiseen.


Oulaisista hänellä on kokemusta opintojensa kautta. ”Opiskelin Haapaveden opistossa viestintälinjalla. Pohjoispohjalaiset muistuttavat kainuulaisia (Mulari syntyisin Suomussalmelta), mutta synkistely puuttuu.”


Oulaisten haasteiksi hän näkee Ylivieskan ja Oulun vahvan ristivedon sekä terveyspalveluiden säilymisen. Vahvuuksia taas ovat vireä elinkeinoelämä sekä Hanhikiven työmaa, joka heijastuu positiivisesti erityisesti yrityselämään.
Valitettavasti tätä juttua varten ei saatu haastattelua kahdelta kaupunginjohtajakandidaatilta. Raahelainen Timo Kärkkäinen ilmoitti olevansa sairaana ja oululainen Taneli Tuomaala olisi ehtinyt haastateltavaksi lehden ilmestymispäivänä, torstaina.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot