Oulaistelaisen Eino Haaran valmentama Disco Diandra on voittanut viisi peräkkäistä lähtöään. Perjantaina se hakee kuudetta Keskisen radalta. Viimeksi se voitti Seinäjoella rattaillaan Ilkka Nurmonen.

 

Nousevan kyvyn, oulaistelaisen Eino Haaran valmentaman Disco Diandran otteisiin pääsee tutustumaan perjantaina Ylivieskan Keskisessä ravattavissa kauden päätösraveissa. Viisivuotias tamma kilpailee illan kahdeksannessa lähdössä , jossa se on 2100 metrin lähtönsä ennakkosuosikki. Jos Keskisen rata on hyvässä kunnossa, voidaan illasta odottaa oulaistelaisittain hyviä tuloksia.


Disco Diandra on voittanut kaikki viisi edellistä lähtöään, joten se hakee Keskisestä nyt jo kuudetta peräkkäistä ykköstä. Huippusuorituksen hevonen teki 21. lokakuuta Lahden Jokimaan 76-raveissa, joissa sitkeä ja väkivahva tamma nousi kaukaa takaa ykköstilalle ravaten lisäksi oman ennätysaikansa 14,1.


Lämminverisellä on tällä kaudella ajettu kymmenen lähtöä, joista se on voittanut kuusi. Viimeisin voitto tuli Seinäjoen toto4-raveista lokakuun lopulla. Myös Seinäjoella tamma teki selvän eron takana tuleviin. Nelivuotiskaudellaan hevonen sairasti etusten nivelvaivoja, mutta on kuntoutunut niistä hyvin ja löytänyt vahvan kilpailuvireen.
Hevosta ohjastaa Keskisessä sen luottokuljettaja, asikkalalainen Ilkka Nurmonen, joka nähtiin sen rattailla jo viime kauden alkupuolella.


Haara kertoo, että nuorta hevosta ajetaan säästeliäästi, mutta rahakkaissa lähdöissä. Kauden lopun päätavoitteena on joulukuun lopussa Lahdessa ravattava Haastajadivisioonan finaali. Karsinta siihen on Oulussa joulukuun puolivälissä.


Matkanivassa pihatossa asuva tamma harjoittelee kotiradallaan Irvassa, jossa harjoitteluolosuhteet ovat Haaran mukaan nyt erittäin hyvät radan kunnostuksen jälkeen. Osaamisensa ja taustatukensa hevosen valmentamiseen on antanut Haaran oma tytär, Heidi Turula.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot