Liigan ykkösmatsissa Kärpät voitti Tepsin 5-3. Kuvan tilanteesta syntyy Kärppien ensimmäinen maali ensimmäisessä erässä.

 

SeutuMajakan perinteiselle Kärppä-matkalle osallistuneet saivat nyt mukavampaa kotiin tuomista kuin viime syksynä. Silloin Suikkasen luotsaama Kärpät hävisi HIFK:lle, mutta nyt oululaiset voittivat liigan kärkimatsissa turkulaiset selvin luvuin 5-3. Kärpät vankisti liigajohtoaan 48 pisteeseen TPS:n pudotessa pykälää alemmaksi, kolmoseksi Tapparan perään. Tappara lunasti kakkosen voitettuaan myös pyhäinpäivänä pelatussa ottelussa KalPan.


Kärpät antoi TPS:lle kylmän suihkun jo ensimmäisen erän kuuden minuutin kohdalla ja jatkoi samaa myllytystä erän puolivälissä. Maalintekijöinä olivat Mikael Ruohomaa ja Jani Hakanpää.


TPS pelasi Raksilassa vahvaa hyökkäyspeliä varsinkin kakkoserässä, vaikka erä ei ehtinyt vanheta kuin puoli minuuttia, kun Kärppien ranskalainen Charles Bertrand jo laukoi ylivoimalla numeroiksi 3-0. Tästä alkoi TPS:n tsemppi, jota kesti kaksi maalia ja kolmoserän puoliväliin. Siinä ensin Kärppien kultakypärä Julius Junttila teki johtomaalin 4-1, jonka TPS:n Oskari Siiki kavensi vain minuutin kuluttua 4-2:een. Loppuerässä Saku Mäenalanen viimeisteli Kärppä-lukemia lopulliseksi 5-3 tyhjään maaliin pari minuuttia ennen ottelun päättymistä. Hyökkääjä Teemu Väyrynen pääsi lyömään erän lopulla TPS:n kolmannen maalin.


Majakan linja-autossakin oli pari TPS-kannattajaa, lienevätkö Kempeleeseen pudotetut miehet olleet ihan tosissaan, mutta joka tapauksessa, samaan linja-autoon kaikki sovittiin. Samanlainen oli tunnelma linja-autossa kuin matsissa: siistiä peliä ja vähän jäähyjä.


Kärppien vire vaasalaislähtöisen, entisen apu- ja nykyisen varsinaisen valmentajansa Mikko Mannerin luotsaamana on ollut vahvaa. Kärpät johtaa liigaa viidellä pisteellä ja on voittanut kymmenen edellistä Raksilan kotiotteluaan. Ensimmäisen kotimatsin Kärpät hävisi HPK:lle. Varsinkin lokakuussa Kärppien tahti kiihtyi. Junttila valittiin liigan lokakuun parhaaksi pelaajaksi ja varmaotteinen Kärppä-maalivahti Veini Vehviläinenkin oli ehdolla. TPS:ää painoi lauantain ottelussa edellisiltainen vierashäviö Vaasa Sportille.


Kärkimatsissa, ennen maaottelutaukoa Raksila oli nyt täynnä ensi kertaa, otteluyleisöksi ilmoitettiin 6614. Yleisö saapui täysilukuisena paikalle kakkoserään, sillä ensimmäisen erän kestäessä oli keskilehtereillä vielä paljon tyhjää.


Oulaistelaispelaajia ei Kärpissä enää ole Kalaputaan Antin siirryttyä Sportille, mutta läheltä liippaa kuitenkin: pyhäjokinen Aku Kestilä hyökkää Kärppä-paidassa, samoin raahelainen Jyri Junnila, kuten pyhäjärvinen Miska Humalojakin, joka pääsi kakkoserän tauolla sanomaan sanansa pelin kulusta. Ottelun lopussa TPS.n pelaaja haastoi Humalojaa painiin, mutta tuomari ehti äkkiä väliin.


Majakan matkalla oli mukana linja-autollinen, eli 50 innokasta jääkiekkofania, matkanjohtajana Eki Viitamäki ja linja-autokuskina Jouko Mämmelä. Matkan Kärppä-ravintolaruokailuineen mahdollisti lehtemme lisäksi 13 oulaistelaista yritystä, joille menevät parhaimmat kiitokset.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot