Oulaistelaislähtöinen tarjoilija Henna Kangas World Skills -kilpailussa Abu Dhabissa. Kuvassa on meneillään pöydän kattaminen ja servettien taittelu (kuva: World Skills).

 

Oulaistelaislähtöinen Henna Kangas sijoittui hienosti viidenneksi ammattitaidon World Skills MM-kilpailuissa. Kilpailu käytiin Abu Dhabissa lokakuun puolivälissä. ”Viides sija oli ihan huikea, en olisi voinut tehdä kilpailussa mitään toisin. Olen tosi tyytyväinen tulokseen”, Henna kertoo. Hänen sarjassaan kilpaili 37 kilpailijaa, ja sarjan osallistujamäärä oli toiseksi korkein koko kilpailussa.


Henna Kangas on valmistunut Perho Liiketalousopistosta tarjoilijaksi toukokuussa 2016. Hän on työskennellyt tarjoilijana hotelli Savoyssa Helsingissä huhtikuusta lähtien. Sitä ennen Henna oli tarjoilijana oulaistelaislähtöisen Maritta Helanderin omistamassa ravintola Lyonissa.


Henna kertoo harjoitelleensa kilpailua varten viimeiset kaksi vuotta useita kertoja viikoittain sekä entisessä koulussaan että itsenäisesti kotona. ”Kotona opiskelin tietopuolta, esimerkiksi viinejä, ruokia, etikettiä ja tarjoilujärjestystä.” Hennaa valmensivat kilpailuun ravintola Perhon hovimestari Seppo Honkanen sekä Tanja Pöyhönen, joka on voittanut vastaavassa Euroopan kilpailussa kultaa.


Kankaan perhe muutti Oulaisista Joensuuhun, kun Henna oli 11-vuotias. Tyttö hakeutui opiskelemaan 16-vuotiaana silloiseen ravintolakoulu Perhoon, koska halusi saada alan parasta opetusta Suomessa. ”Nyt aion pitää kisataukoa. Alkoholittoman juomakulttuurin opiskelu kiinnostaa, mutta sen aika näyttää”, 20-vuotias Henna kertoo jatkosuunnitelmistaan.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot