Tuomas Pahkala ja Juho Rantala ovat rakentaneet työparina viimeiset viisi vuotta. Noin vuosi sitten kumpikin perusti rakennusalalle oman yrityksen, mutta rakentaminen yhteistyössä jatkuu edelleen.

 

Hiukan toista vuotta sitten itsenäisiksi rakennusalan yrittäjiksi ryhtyneet naapurit, Tuomas Pahkala ja Juho Rantala ovat olleet menneeseen vuoteen tyytyväisiä.


”Saa olla tyytyväinen, kun hommia on riittänyt koko ajan, vaikka mainonta on kulkenut vain suusta suuhun”, Rantala kertoo. Hän rakentaa toiminimellä. Pahkala taas perusti osakeyhtiön veljensä Mikon kanssa, joka ei työskentele firmassa.


Juho ja Tuomas ovat naapureita, jotka kumpikin rakensivat omat talonsa viisi vuotta sitten Honkarannalle. Miehet ryhtyivät rakentamaan ensin verokirjalla asiakkaille. Ensimmäinen tällainen kohde oli Oulaisten seurakuntatalon remontti. Välillä he kävivät vieraalla töissä ja rakensivat viime vuonna esimerkiksi Lehdon teollisuushallia rakennusliike Tivitekin työntekijöinä.
”Työparina on rakennettu siitä lähtien, vain yksi kohde tehtiin erillään”, he kertovat.


Oulaisiin ja Pyhäjoelle on heidän rakentamanaan noussut jo useampia omakotitaloja, muutamia autotalleja ja saneerauksia. ”Lomautettuna ei ole tarvinnut olla kahta, kolme viikkoa pidempään. Silloin kun mentiin opiskelemaan, puhuttiin, että talonrakentajilla on paljon töitä. No, on niitä koko ajan ollut. Mutta huolellinen pitää olla. Sana leviää nopeasti, jos tekee huonosti”, miehet miettivät.


Tätä juttua kirjoittaessa työpari oli rakentamassa uutta autotallia Törmäperällä ja lähdössä muutamaksi viikoksi työkeikalle Lahteen. ”Aika vähän on tarvinnut reissussa käydä. Tätä ennen vain lyhyesti Oulussa.”


Pahkala ja Rantala vakuuttavat, että kappaletavarasta rakentaminen kannattaa yhä ja tulee jopa talopaketteja edullisemmaksi. ”Meidän ei tarvitse saada palkkaa kuin itsellemme, ja saamme Ojan raudan rakennustarvikkeistakin vähän edullisemman hinnan kuin yksityiset. Pohjien teko onnistuu kanssa”, he sanovat.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot