Ratsu-Ateljeen omistajat yhteiskuvassa. Harri Tenkula, Anna ja Laura Koivukangas. Kuvassa myös yksi uusista tuntiratsuista, Virosta tuotu Hicarus eli tutummin Hissu.

 

Kymmenen toimintavuotta takana. Uusi omistaja ja kolme vanhaa. Ateljeen perustaja, Laura palasi takaisin. Edellä luetelluissa olikin jo riittävästi aihetta avoimiin oviin.
Yksi omistajista, Laura Koivukangas jättäytyi pois Ratsu-Ateljeen toiminnasta kolme vuotta sitten. Tauon aikana hän opiskeli lähihoitajaksi ja sai pienen pojan.


Myynnissä ollut ratsutila ei löytänyt ostajaa, ja aiemmin osakkuudet lunastaneet Rainer ja Helena Kolppanen halusivat luopua osakkuudestaan. Tässä tilanteessa uudeksi osakkaaksi ryhtyi Lauran avomies, Harri Tenkula. Hän osti Kolppasten osuuden ratsutilasta tänä syksynä.


”Teen tallissa kaikenlaisia talonmiehen hommia, joita riittää laidasta laitaan. Alueena tämä on tosi hyvä, kun vieressä on Törmänhovi, perinnekeskus ja muutakin hevostoimintaa”, Harri innostuu. Hän säilyttää kuitenkin edelleen kokoaikaisen ensihoitajan työnsä ja tekee tallihommia vain vapaa-ajallaan.


Ratsu-Ateljeen osakkaana pysyy myös Lauran sisar, Anna Koivukangas sekä hyvin pienellä osuudella tyttöjen Tapio-isä. Oulussa työskentelevä Anna ei osallistu ratsutilan arkeen, mutta huolehtii markkinoinnista, nettisivuista ja kesän taideleireistä.


Uudistuksessa ratsutilalle ostetaan kolme uutta hevosta, kentän ja maneesin pohjat on uusittu ja toimintaa kehitetään edelleen.


”Pidän keskiviikon ja torstain tunnit, joskus tunteja myös lauantaisin. Sunnuntaisin tunteja ei ole, mutta silloin järjestetään valmennuksia ja tapahtumia”, Laura kertoo. Ratsu-Ateljeella on edelleen yksi ulkopuolinen työntekijä, Kirsi Arvola, joka huolehtii alkuviikon sekä perjantain ja lauantain ratsastustunneista.


Laura kertoo, että Ateljeella käy viikoittain keskimäärin 60 ratsastajaa, joista puolet lapsia ja nuoria ja puolet aikuisia. Hevosia on seitsemän. ”Sillä hevosmäärällä voidaan palvella noin 75 kävijää viikoittain.”


Uusia hevosia on hankittu Virosta ja Latviasta. ”Olemme tuoneet Virosta ennenkin jo neljä kuormaa hevosia, joten joitakin yhteistyökumppaneita siellä on”, Laura kertoo. ”Uusilla hevosilla on enemmän kapasiteettia ja liikettä ja isompina ne sopivat aikuisillekin.”


Syyslomaviikon päiväleiri Ratsu-Ateljeelle täyttyi nopeasti, mutta muitakin leirejä sekä ryhmille suunnattua teematoimintaa on tulossa.
”Viime vuonna olimme mukana Ratsastajainliiton ja Hope ry:n hankkeessa, jossa tuettiin vähävaraisten perheiden lasten ratsastusta. Jotakin hanketoimintaa kehitämme edelleen”, Laura uskoo.


Ratsu-Ateljee on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu, mikä tarkoittaa, että henkilökunta ja hevoset ovat koulutettuja ja SRL valvoo toimintaa. ”Alueella on vieläkin ihmisiä, jotka eivät tiedä tallista ja toiminnasta. Meillä saa käydä tutustumassa iltaisin ja viikonloppuisin”, Laura toivottaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot