Tuuli Mohell (vas.), Reeta Isola ja Konsta, Mira Pirnes, Anton, Otto ja Veeti, Anne-Mari Kemppainen ja Topi sekä Riikka Heikkinen ja Elsa ovat perhekahvilan vakiokävijöitä. He toivottavat muutkin vapaaehtoiset lämpimästi mukaan toimintaan.

 

Mannerheimin lastensuojeluliiton ylläpitämässä perhekahvilassa on huolenaiheena, mistä löytää riittävästi vapaaehtoisia toiminnan pyörittämiseen. Perhekahvilan toiminta muuttuu ensi vuoden alusta, kun kaupungin perhetyöntekijä jää pois vetovastuusta. Kaupunki luovutti perhetyöntekijät vetäjiksi kolme vuotta sitten, kun vapaaehtoisia ei ollut. Tämän vuoden alusta kaupunki ilmoitti, ettei perhetyöntekijöiden resurssi enää riitä kahvilan pyörittämiseen.


”Jatkuvuuden takia olisi tärkeää, että saataisiin lisää vapaaehtoisia toimintaan, koska jatkossa perhekahvila pyörii vapaaehtoisin voimin”, sanoo yksi aktiiveista, Tuuli Mohell.
Nyt toimintaan on Mohellin lisäksi sitoutunut kolme muuta, mutta poissaolojen varaa sairastamisen takia ei juuri jää. ”Tavoitteena on, että perhekahvilassa olisi aina kaksi vetäjää kerrallaan”, Mohell sanoo. Nykyiset vetäjät ovat Mohellia lukuunottamatta pienten lasten äitejä, joten jos joku lapsista sairastuu, ei vapaaehtoinen vetäjäkään voi saapua paikalle.


Perhekahvilan vetäjän vastuulla on ovien avaus osuuspankin alakerrassa sijaitseviin tiloihin, kävijäkirjanpito, kahvinkeitto sekä niin halutessaan toiminnan, esimerkiksi yhteisten leikkien tai askartelun ohjaus.


Perhekahvila kokoontuu kerran viikossa perjantaiaamuisin, ja MLL on pyörittänyt toimintaa vuodesta 1996 lähtien.
Perhekahvila ei ole lastenhoitopiste, vaan toimintaan osallistuu aina myös lapsen huoltaja. Perhekahvila on ikärajaton.


”Eläkeläiset, varamummot ja -papat olisivat tosi toivottuja. Samoin isät ovat tervetulleita. Perhekahvila on kohtaamispaikka, jos esimerkiksi pienten lasten vanhemmilla ovat aikuiskontaktit vähissä”, kaksi vapaaehtoisista, Anne-Mari Kemppainen ja Riikka Heikkinen kertovat. Kemppainen lisää, että kahvilassa otetaan kaikki lämpimästi vastaan. ”Arvostamme yhdessä toimimista, suvaitsevaisuutta ja iloa. Suunnittelemme ja toteutamme myös toiminnan yhdessä.”


Perhekahvilaan saa yhteyden myös facebookin kautta hakusanoilla MLL Oulaisten yhdistyksen perhekahvila.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot