Joona Vuotin (punaisissa) otteita uransa parhaasta kilpailusta Viron Keilasta tammikuulta. Kilpailusta Joonan tuomisina oli junioreiden SM-pronssi.

 

Oulaistelainen, nykyään Kuortaneella asuva ja opiskeleva Joona Vuoti otti upeasti hopeaa Vaasassa järjestetyissä Koululiikuntaliiton vapaapainin mestaruuskilpailuissa. Vuoti jäi toiseksi ainostaan kaikki ottelunsa voittaneelle, Hollolaa edustaneelle Artturi Weckströmille. Weckström voitti ottelun kahdella pisteellä.


Joona otteli kaikkiaan kolme ottelua, joista keskimmäinen päättyi hänen ylivoimaiseen 10:0 pistevoittoonsa Oulun Markus Vittaniemestä. Ensimmäisen ottelunsa Vuoti vei viime hetkillä selkävoitolla ollessaan häviöllä Jyväskylän Nooa Parviaiselle jo 8:0. Kolmas ja ratkaiseva finaaliottelu Artturi Weckströmiä vastaan oli Vuotin mielestä antoisin. ”Viimeinen matsi oli paras, koska se oli tiukka ja siinä oli eniten liikkeitä. Olisin voinut voittaa sen,” kommentoi Joona tunnelmiaan maanantaina illalla. ”Kultaa lähdettiin kisoista hakemaan, mutta nyt meni näin.”


16-vuotiaiden 69 kilon sarjassa otellut Vieskan Voiman kasvatti edusti kilpailussa Kuortaneen urheilulukiota, jossa opiskelee nyt ensimmäistä vuotta. Oppilaitos on painin ehdoton eliittikoulu ja Vuotin valmentajakaartiin kuuluukin kansainvälisesti tunnettuja nimiä, kuten naispainija Petra Ollin henkilökohtainen valmentaja Ahto Raska, joka jakaa vastuun yhdessä Ville Pasasen kanssa.


Yhteistyö kotiseura Vieskan Voiman kanssa sujuu saumattomasti ja KLL kisoissakin nähtiin maton nurkalla niin Ville Pasanen kuin kotiseuran Janne Salmelakin. Päävalmentaja Salmela kommentoi Vuotin kilpailua seuraavasti: ”Omatoimiset kesäharjoittelut ovat tuoneet voimaa lisää, mikä näkyy varmuutena matolla. Otteluissa näkyi varmuus siitä, että tietää mitä tekee. Harmittava tappio finaalissa jättää sopivasti nälkää joulukuussa painittaviin SM-kisoihin, joista lähetään hakemaan mitalia. Joona on kaiken kaikkiaan tunnollinen, motivoitunut ja taktinen painija ja treenaaja.”


KLL vapaapainin hopea on Joonan kolmas mitalisija kyseisistä kilpailuista. Aikaisempana saldona on kaksi pronssia. Uransa parhaaksi sijoitukseksi hän laskee kuitenkin junioreiden SM-pronssin, joka irtosi Viron Keilasta alkuvuonna.

 

Saana Vuoti

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot

Liitteet