Aikuisten Sarastus -ryhmä valloitti yleisönsä Lempo- ja Muutkin mokaa -biiseillä.

 

Kansantanssin laajasta katselmuksesta ei Oulaisissa saada nauttia ainakaan turhan usein. Edellisestä isosta esityksestä oli kulunut aikaa jo 19 vuotta. Yksi ohjaajista Anna-Riina Yli-Hukka tuumaa, että esityksen järjestämistä suunniteltiin yhdessä Hanna Siltalan kanssa jo noin vuosi sitten. ”Tuumailtiin sitä yhdessä, kun oltiin jo aiemmin tosi tyytyväisiä ohjelmiin.”


Ohjaajat olivat suunnitelleet tämänkin katselmuksen ohjelmat musiikkia myöten. Poikkeus oli aikuisten ryhmän, Sarastuksen, esitys, johon ryhmä oli valinnut Elastisen ja Lauri Tähkän komppaaman kappaleen Lempo sekä koko esitykselle nimensä antaneen Pauli Hanhiniemen biisin Muutkin mokaa. Nämä valinnat osoittivat, että kansantanssi nykymuodossaan on yleisöön vetoavaa ja mukaansa tempaavaa.


Esityksessä oli mukana myös uusia tanssijoita, esimerkiksi pienempien Pilkistys-ryhmässä tyttö, joka oli käynyt harjoituksissa vasta kahdesti. Uudeksi ohjaajaksi on saatu kouluikäisten Loiste-ryhmään Wuokko Kärki-Herrala. Hän toimii Eveliina Kestilän apuna.


Ettäkö talkootyö olisi tänä päivänä kadonnut? Ei ole. Tätä todisti tämäkin esitys, johon kaikki olivat osallistuneet niin harjoituksiin, itse esitykseen, ohjaukseen, leipomiseen, kahvitukseen kuin kaikkiin muihinkin järjestelyihin vapaaehtoisesti talkoilla. ”Ilman lasten vanhempia me emme Hannan kanssa pystyisi tätä millään järjestämään”, Anna-Riina kiittää.

 

Pienimpien lasten Pilkistys -ryhmä esiintyi leikkien, oikealla ohjaaja Hanna Siltala. Taustalla myös vähän isompien lasten Loiste -ryhmä.


Sähikäisten eli taitavien nuorten naisten esitys oli pääasiassa Värttinän musiikkiin pohjautuva tarinallinen kertomus siitä, mitä tapahtuu, kun kihlautuvat tytöt kohtaavat seurustelevat. Esitys päättyi ryhmien yhteiskoosteeseen teemalla Eräänä kauniina päivänä, jonka draaman kaari noudatteli mukavasti yhtä päivää aamusta iltaan.
Muut katselmuksen esiintyjät olivat Jokilaaksojen musiikkiopiston soittajia, Tukkilaiset ja Päivi Kaski sekä Ella Törmäkangas, joka soitti Kultaisen harmonikan kilpailukappaleensa Reel Finlandian.


Nuorisoseura Soihtulan kansantanssityö ei toki pysähdy tähän isoon yhteisesitykseen. Edessä ovat uudet harjoitukset joka kevät jossakin päin maakuntaa esitettävää laajaa, kansantanssiryhmien yhteistä katselmusta varten.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot

Liitteet