Harri Kinnunen istumassa hierontapöydällään Yrityskiihdyttämö Voltin tiloissa Oulaisten Yritystalossa. Kinnusen uusi yritys on monialayritys, jonka monipuoliset kotipalvelut tarjotaan asiakkaiden koteihin.

 

Kotipalvelu Helppi & Hieronta on Oulaisten uusin yritys. Harri Kinnusen palvelualan yrityksen tilat löytyvät Yrityskiihdyttämö Voltista Oulaisten Yritystalosta. Yrityksen avajaisia vietetään perjantaina.


Tarkalleen ottaen Kinnusen yrityksen tilat ovat siellä, missä asiakkaatkin, eli heidän kotonaan. Hierontatyöhön on myös hierontahuone yritystalossa. Kinnusen tavoitteena on tarjota kotihoidon tukipalveluita esimerkiksi sosiaalitoimen myöntämillä palveluseteleillä, joihin sosiaalitoimi antaa toimeksiannon. Hieronta hoituu tarvittaessa myös kotona mukana kuljetettavalla hierontapöydällä.


”Lähikunnista ei löydy juuri näille toimialoille erikoistunutta yrittäjää yhtään ainoaa”, Kinnunen kertoo. Ylivieskassa on kaksi lastensuojeluun erikoistunutta, mutta Kinnusen lähihoitajaopinnot suuntautuivat mielenterveys- ja päihdetyöhön. Hänellä on pitkä työkokemus mielenterveyskuntoutujien palvelukodeista sekä vähän aikaa myös perhetyöstä. Mies itse sanoo alaa haastavaksi, mutta juuri sellaiseksi, johon hän tuntee kutsumusta ja mielenkiintoa.


”Ala on sellaista, jota sydämestään tekee, kun se liittyy ihmisiin. Tietysti sen pitää olla ammattimaista, mutta kyllä siinä on aina tunteet ja mentaalipuoli hyvinkin lähellä”, Kinnunen kertoo.

 

Koti- ja asiointipalvelua


Toinen yrityksen suuntautumisala on monipuolinen kotipalvelu. Mieheltä luonnistuvat sujuvasti niin ruuanlaitto kuin päivittäinen kodin siivouskin. Varsinaiseksi oppimestarikseen Kinnunen mainitsee oman, heinäkuussa edesmenneen äitinsä. ”Meitä oli kolme poikaa ja opimme jo varhain tekemään viikkosiivoukset kotona yhdessä äidin kanssa. Palvelukodeissa olen tehnyt ruokaakin. Usein ajatellaan, että nämä ovat naisten töitä, mutta yhtä lailla kodinhoidolliset työt hoituvat mieheltäkin”, Kinnunen painottaa. Kodinhoidon lisäksi palveluihin kuuluvat myös kaupassa tai vaikkapa apteekissa asiointi.


Kinnunen on valmistunut Oulun aikuiskoulutuskeskuksesta hierojaksi vuonna 2000 ja samasta paikasta lähihoitajaksi 2010.
Kinnusen vahvuuksia on myös musiikki, jota mies on harrastanut koko ikänsä. Kun palvelukodeissa kaivattiin rauhoittumista ja vaihtelua, Kinnunen tarttui akustiseen kitaraansa ja ryhtyi laulamaan lauluja, joita kukin, erilainen kuulijakuntansa kaipasi: joillekin iskelmää ja poppia, toisille sota-ajan lauluja tai balladeja. ”Musajutuista ei irti pääse. Musiikin voima on yhteisöllisyyttä lisäävä ja musiikki on terapoivaa, vaikka en varsinainen musiikkiterapeutti olekaan.”


”Jotkut yritysneuvojat ovat sanoneet, että kun yritykseni toimialat ovat niin moninaiset. Yrityksen toimiala on niin monipuolinen, niin miksipä en yrittäjänä tekisi sitä, mistä minulla on kokemusta ja osaamista. Toki koskaanhan ei ole täysin valmis, vaan tärkeää on myös itsensä kehittäminen”, Kinnunen miettii.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot

Liitteet