Maanantaina kokoontunut Raahen kaupunginhallitus laittoi Vihannin kaupunginosassa toimivan Ukonmäen palvelukeskuksen myyntiin. 50-paikkainen vanhusten hoito- ja asumisyksikkö on kaupan Huutokauppa.com -sivustolla 1,8 miljoonan euron hintaan.


Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarmo Myllymäki perustelee myyntiä mm. maakuntauudistuksella, jonka toteutuessa Vihantiin ei olisi jäämässä vastaavaa palvelua lainkaan. Muut syyt ovat rakennuksen heikko kunto ja sisätilaongelmat sekä matala hoitajamitoitus, joka vaatisi lisäresurssointia.


Raahen kaupunginhallitus oli myyntipäätöksessä yksimielinen. Myllymäen mukaan tavoitteena on turvata palvelut myös Vihannin kaupunginosassa. Sitä hän ei lähde ainakaan julkisesti kertomaan, mitä tapahtuu, jos Ukonmäelle ei löydy ostajaa.


Vihannissa asuva keskustan valtuutettu Pasi Parkkila ei anna kiitoksen sanaa Ukonmäen myynnin valmistelusta, koska asia on ollut tähän asti vain pienen sisäpiirin tiedossa. ”Olisin toivonut avoimempaa keskustelua, että tällaista suunnitellaan ja miksi. Asia tuli täysin puskista allekirjoittaneelle, samoin kuin muillekin valtuutetuille. Emmekä ole vieläkään saaneet selvitystä, että mitä tässä taustalla on”, Parkkila moittii.


Vaikka maakuntauudistuksen uhkakuvat toteutuisivat, niin Parkkilan mukaan Ukonmäen myynti olisi pitänyt valmistella toisin. ”Voi olla, että myöhemmin osoittautuu, että myynti oli ainoa ratkaisu. Mutta siltikään tästä prosessista ei anna mairittelevaa kuvaa, että asia valmistellaan hiljaisuudessa.”

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet