FC Raahen nappulaliigan pelikausi päättyi viime sunnuntaina ikävästi raahelaisen Teemu Viirelän osalta. 7-vuotias Teemu loukkaantui, kun kentällä ollut väärä maali kaatui hänen päälleen. Nappulaliigan pelissä käytettiin jääkiekkomaaleja, joita ei jalkapallopeleissä saisi käyttää. Raahen kaupungin liikuntatoimesta myönnettiin Teemun äidille Johanna Viirelälle, että kyseisiä jääkiekkomaaleja ei saa olla käytössä eikä niitä saisi varsinkaan jalkapallokentällä käyttää. ”Kuitenkin FC Raahe niitä käytti”, Johanna Viirelä harmittelee.


Äidin tiedustellessa asiaa seurasta, hänelle vastattiin, että jääkiekkomaaleja oli pakko käyttää, koska maaleja ei muuten ollut riittävästi. Äiti kertoo, että päätti puhua asiasta julkisesti, koska toivoo, että muissakin seuroissa havahdutaan siihen, että jääkiekkomaalit eivät sovellu jalkapallokentille.


Teemu oli kavereidensa kanssa potkimassa jalkapalloa kentällä nappulaliigan jälkeen, kun yksi maaleista kaatui hänen päälleen. Pojat olivat kertoneet vanhemmille, että yksi heistä oli maalin luona ja roikkui verkosta, jolloin maali kaatui palloa tavoitelleen Teemun päälle. Teemun isoveli, 10-vuotias Jere näki tilanteen ja auttoi pikkuveljeä pitämällä takkia tämän pään päällä. Poikien isä riensi ottamaan Teemun nopeasti syliin ja vei Raahen sairaalan päivystykseen. Äiti kiittää päivystystä nopeasta ja asiantuntevasta hoidosta.


Teemu sai onnettomuudessa useita tikkejä kasvoihinsa ja pahan aivotärähdyksen. Äidin mukaan tilanteessa olisi saattanut sattua pahemminkin, sillä ko. maalit ovat raskaita ja vaativat liikuteltaessa kaksi aikuista nostamaan. ”Ikävät jäljet niistä arvista sitten varmasti kasvoihin jää, ja jalkapallo on tauolla jonkun aikaa”, arvelee Johanna Viirelä.
FC Raahen puheenjohtaja Janne Pajala pahoittelee tapahtunutta. Hän kertoo, että jalkapallokentän tarvikkeet omistava Raahen kaupungin liikuntatoimi on nyt poistanut maalit käytöstä. ”Minulle on liikuntatoimesta suullisesti ilmoitettu, että kaupunki hankkii tilalle asianmukaiset jalkapallomaalit”, Pajala sanoo. Hän sanoo, että seurassa ei oltu tietoisia siitä, että kyseisiä maaleja ei voi jalkapallossa käyttää. Pajalan mukaan maaleja oli käytetty kesän aikana myös kuudessa edellisessä nappulaliigan ottelussa. ”Aikaisemmin ei ole mitään vastaavaa sattunut. Tämä oli ikävä tapaturma”, Pajala pahoittelee.

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet