Oulaisten Musiikkiviikkojen toimikuntaan kuuluvat Tapani Tirilä, Helena Vuolteenaho, Ari Sarpola, Riitta Luoto, Tuula Aitto-oja sekä kuvasta puuttuvat Henna Hannula ja Sanna Mäyrä.

 

Lokakuun lopussa alkavilla 31. Oulaisten Musiikkiviikoilla kokeillaan uusia esityspaikkoja. Viikoilla kuuluvat ja näkyvät vahvasti myös musiikin yhdistäminen muiden ilmaisumuotojen, kuvataiteen, valokuvan, videoiden ja puvustuksen kanssa. Yksi uusista esityspaikoista on uimahalli Lähde, jossa kuullaan ja nähdään vedenalainen kokonaistaideteos, Life Aquatic. Esitystä voi seurata altaassa uiden tai vaatetettuna altaan reunalta. Kolmen viikon aikana Oulaisissa kuullaan jälleen hengästyttävän paljon alansa huippuartisteja.

 

Toinen uusista paikoista tai tarkemmin ottaen, uusvanhoista, paikoista on seurakuntakoti, jossa kuullaan isänpäivän kahvikonsertissa rakastetuimpia viulusävellyksiä oulaistelaislähtöisen Antti Tikkasen ja hänen vaimonsa Minna Pensolan esittäminä. Musiikkiviikkojen alkuvuosina seurakuntakoti oli esityspaikkana, joten nyt palataan juurille.


Musiikkiviikot avaa lokakuun viimeisenä sunnuntaina reformaation 500-juhlavuoden Puhdas Armo -konsertti Merkuriussalissa, jossa Bachin musiikki yhdistyy Martti Lutherin kirjoittamiin kirjeisiin. Kirjeissä kuuluu suuri suru tyttären kuolemasta. Singet Ensemblen -kokoonpanon 12 laulajaa ovat pitkälle edenneitä musiikin harrastajia ja ammattilaisia Pyhä- ja Kalajokilaaksoista.
Pyhäinpäivän viikonloppuna marraskuun alussa kirkossa on kaksi erilaista, omalla tavallaan hienoa konserttia. 25-vuotiaan urkuvirtuoosi Pétur Sakarin sormissa ovat vast’ikään pauhanneet Notre Damen kirkon urut Pariisissa. Nuori monilahjakkuus on varmasti yksi viikkojen kiinnostavimmista esiintyjistä. Edellisenä iltana kirkossa lauletaan yhdessä itsenäisyytemme ajan virsiä, joista kertoo Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin emeritusprofessori Reijo Pajamo.


Suomi 100 kuuluu ja näkyy


Suomen juhlavuosi kuuluu Musiikkiviikoilla muutamassa muussakin konsertissa. Kirkkokonserttien jälkeen 8. marraskuuta kuullaan Lakkautettu kylä –konsertti, jossa soitetaan sota-ajan suosikkisävelmiä ja kuullaan karjalankielistä arkistomateriaalia. Konsertin musiikista tehty levy oli vuoden kansanmusiikkilevy 2015.


Suomi-teema jatkuu Juho Oksan koulun salissa kuultavassa Sibelius Inspiration –konsertissa marraskuun 15. päivänä. Arvostettu sellisti Jussi Makkonen tekee Sibeliusta tunnetuksi päivällä myös koululaisille omalla innostavalla tavallaan.


Iskelmän Suomi-teemasta vastaa seuraavana päivänä esiintyvä kova miestrio: Finnhits-tähdet Danny, Frederik ja Tapani Kansa, joiden ikivihreät kyllä tunnistetaan ja muistetaan. Suomi-teema jatkuu Oulaisten ammattiopiston Rapu-yksikössä, jossa suomalaista musiikkia ryyditetään herkullisella suomalaisella ruualla. Yhteistyössä järjestettävän konsertin kattaus on tarjolla nyt jo kymmenettä kertaa.


Suomen positiivisimmaksi henkilöksi valittu, aina hymyilevä ja iloinen hiphop-artisti Elastinen viihdyttää niin nuoria kuin vanhempiakin 9. marraskuuta. Seuraavana päivänä jatketaan tunnetuilla artisteilla Sinun omasi -viihdekonsertissa, jossa kuullaan Angelika Klasia, Maria Lundia, Pentti Hietasta, Tomi Metsäketoa sekä Jukka Nykäsen johtamaa huipputaitavaa 10-henkistä orkesteria. Tätä kokoonpanoa on aiemmin saatu kuulla vain isoissa kulttuuritaloissa, mutta nyt se siis saapuu Oulaisten yläkoulun saliin. Konsertin lavastus ja puvustus on muotitaiteilija Jukka Rintalan.
Kuten aina, Oulaisten Musiikkiviikot on satsannut tänäkin vuonna lastenkonserttiin, jossa on tarjolla naperoikäisten rakastama, iloinen Pikku Papun orkesteri sekä tietysti suuri, puolivilli paikallinen Oulaisten Lapsikuoro.


Viikot päättyvät oulaistelaislähtöisten Punkerin veljesten, Juhon ja Tomin, yhteiskonserttiin 19. marraskuuta. Baritoni Tomi on tuoreessa muistissa Limingassa juuri päättyneestä Aabrahamin pidot -oopperasta, jota moni ylisti parhaimmaksi.


Kolmen viikon aikana Oulaisten Musiikkiviikoilla on tarjolla 14 konserttia. Musiikkiviikkojen taiteellisena johtajana jatkaa ainakin kuluvan vuoden ajan Tapani Tirilä. Hän lupaa tämänvuotisille musiikkiviikoille ”ekstrana” myös yhden vauvakonsertin johtamansa Oulaisten Nuorisokuoron kanssa. Tapahtuman budjetti on noin 140 000 euroa, josta kaupungin osuus 56 000. Kaupungin avustuksen jälkeen jäävä osuus kuluista on aina onnistuttu kattamaan lipputuloilla. Finland Festivals –ketjuun kuuluvien Musiikkiviikkojen kävijämäärä on ollut hienoisessa kasvussa ja tulevien viikkojen tavoite onkin 3500 kuulijaa. Lipunmyynti alkaa lokakuun puolivälissä.

 

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet