harkajuhlat44
Lumimetsän nuorisoseuralla järjestetyt Vihannin Härkäjuhlat houkuttelivat noin 700 kävijää, joista lippunsa oli ostanut noin 650. Juhlilla oli kantri -teema, joka näkyi muun muassa stetsoneina.

 

Lauantai-iltana 53. kertaa järjestetyt Härkäjuhlat Vihannissa ylitti reilusti tavoitteensa. Järjestävien tahojen, Vihannin Lions clubin ja Lumimetsän nuorisoseuran tavoitteena oli 500 juhlijaa. Alueella oli illan aikana kuitenkin yli 700 ihmistä ja lippuja ostettiin vähintään 650.


”Olemme tyytyväisiä muutenkin. Ilta sujui ongelmitta eikä järjestyshäiriöitä ollut. Yöllä alkanut sade katkaisi teltasta sähköt pari kertaa, mutta katkot eivät kestäneet kauan”, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, itsekin Lumimetsässä asuva Antero Mustakangas.


Juhlia vietettiin kantriteemalla, mikä näkyi henkilökunnan pukeutumisessa, kantritanssiyhtye Snowy River Dancersissa ja pussitappelupaikalla. Pussitappelu on Härkäjuhlien erikoisuus, joka keksittiin alkuaikoina esiintyneiden tappeluiden hillitsemiseksi.


Remontoitu Lumimetsän nuorisoseura täytti paikkansa. Sisälle sopii yli 400 ihmistä ja telttatilaa oli pihalle pystytetty reilusti yli 200:lle. ”Koskaan ei nuorisoseuralla ole ollut näin isoa tapahtumaa”, huomautti nuorisoseuran johtokunnan jäsen ja järjestyksenvalvojana illan aikana toiminut Marjo Törmikoski. Edellinen kävijäennätys yli 400 juhlijaa, syntyi Tarja Ylitalon keikalla 80-luvulla. Tämä ylittyi 350 asukkaan Lumimetsän kylässä nyt siis reilusti.

 

Matti Mikkelä on osallistunut Härkäjuhlille jo niin kauan kun niitä on järjestetty, eli 53 kertaa. Häränpaistotehtävät hän on luovuttanut jo nuoremmilleen.

 

Talkoilla kuntoon


Kyläläiset olivat valmistautuneet juhlia varten uusimalla talkoilla nuorisoseuran ravintolaosan katon, raivaamalla pihalta puita, laajentamalla parkkialueita ja ajamalla sepeliä pihalle.
”Meillä on täällä Lumimetsässä säilytetty vanha hyvä perinne, että kyläläiset tulevat talkoisiin silloin kun tarvitaan”, Lumimetsässä asuva Matti Mikkelä kiittää. Mikkelä on yksi niistä harvoista henkilöistä, jotka ovat osallistuneet Härkäjuhlille niiden alkuajoista asti. Nyt Mikkelä oli jo luovuttanut häränpaistotehtävän nuoremmille.


Illan pääesiintyjä oli Marita Taavitsainen, joka Mustakankaan mukaan valittiin iloisuutensa ja hyvän hinta-laatusuhteen vuoksi. Monet huippuartistit kun ovat hinnoitelleet itsensä ulos pieniltä paikkakunnilta.


Oulaistelainen Marja-Liisa Yppärilä odotti erityisesti juuri Taavitsaista Koivu-orkestereineen sekä perinteisiä tanssikappaleita. ”Hyvä ja viihtyisä paikka, vaikka vähän syrjässä”, Yppärilä tuumasi. Reijo Rantanen, myös Oulaisista, oli käynyt Lumimetsässä jo nuorena miehenä ja muisteli, kuinka sittemmin palanutta salia lämmitettiin pönttöuuneilla. Haapavetinen Aino Heikkilä osallistui juhlille ensimmäistä kertaa. Hän seurasi miestään Seppoa, joka soitti esiintyvässä yhtyeessä, Mainareissa. ”Ihan mukavaa täällä on”, Heikkilä tuumasi.

 

Reijo Rantanen, Aino Heikkilä ja Marja-Liisa Yppärilä tulivat katsomaan Marita Taavitsaista ja tanssimaan.


Teksti ja kuvat:
Asta Uusivirta

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet