Koneurakointi Ollila Oy osti heinäkuun alussa Lehtikankaan kiinteistötoimialan. Kuvassa Jarno Ollila alan töissä ajettavalla ruohonleikkurilla. Rauno Arola samalla työmaalla leikkaamassa pensasaitaa.

 

Nuorten yrittäjäveljesten, Jarno ja Jarkko Ollilan firma osti heinäkuun alussa Kiinteistöhuolto ja kuljetus Lehtikankaalta kiinteistötoimialan itselleen. Yritysostossa siirtyi myös kaksi Lehtikankaan kiinteistöhuollossa työskennellyttä henkilöä vanhoina työntekijöinä Olliloiden palvelukseen.


Jarno Ollila kertoo, että toiminnan laajentaminen mietitytti alkuun. ”Asiaa kypsyteltiin ja järjesteltiin pari kuukautta.” Laajentuminen on sujunut hyvin, sillä koneurakointi Ollilalla on aiempaa kokemusta alalta. ”Olemme jo aikaisemmin tehneet pienimuotoista kiinteistöhuoltoa ISS:lle”, Jarno Ollila kertoo


Oulaisissa kiinteistöhuoltofirmoja ovat myös Talkkari ja Kivikaari Oy. Ollila kertoo, että he ovat jo aiemmin aliurakoineet Lehtikankaalle lumenaurauksia. Muutakin yhteistyötä on vuosien varrella kertynyt, joten Lehtikankaalta otettiin yhteyttä tuttuihin yrityskumppaneihin. Kuljetustoimiala vaihtolavakuljetuksineen jää edelleen Lehtikankaalle itselleen. Markku Lehtikangas ei toistaiseksi voi kommentoida yrityskauppaa tarkemmin. ”Siirryn muihin tehtäviin, mutta asia on vielä avoinna, joten enempää en voi kertoa.”


Kiinteistöhuollon asiakkaina on taloyhtiöitä ja yrityksiä. Ollila kertoo, että kaikki kiinteistöjen huoltotyöt pyritään tekemään itse vaativia sähkö- tai putkitöitä lukuun ottamatta. Ne teetetään alan ammattilaisilla. ”Lisäksi meillä on 24/7-päivystys. Oulaisten kiinteistöt ovat ihan kohtalaisen hyvässä kunnossa. Päivystykseen ei tule paljon soittoja. Yleensä meille ilmoitetaan palaneista sulakkeista tai tukkeutuneista lattiakaivoista.”


Ollilan veljekset olivat varsin nuoria, 20- ja 25-vuotiaita ryhtyessään viisi vuotta sitten yrittäjiksi. Jarkko on ammatiltaan rakennustyöntekijä ja vanhempi veljeksistä, Jarno, ajoneuvoasentaja. ”Niitä töitä en ole tehnyt päivääkään”, Jarno huomauttaa. ”Olin 14-vuotiaana töissä turvesoilla. Ammattikoulun jälkeen siirryin vähitellen maanrakennuskoneenkuljettajan kurssin myötä maanrakennusalalle.”


Koneurakointi Ollilan toimialaa ovat rahtikuljetukset, turveurakointi, maanrakennus, lokakaivotyhjennykset, piha-alueiden kesä- ja talvikunnostukset sekä muut kiinteistöhuollon tehtävät. Yrityksessä työskentelee omistajaveljesten lisäksi kaksi vakituista ja yksi osa-aikainen työntekijä. Tätä haastattelua tehtäessä veljeksistä Jarkko oli urakoimassa tietyömaalla Salossa.

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet