Kilpailun ylivoimainen ykkönen oli Teemu Pohto Revonlahdelta. Viiden satakiloisen säkin nostaminen rekan lavalle viimeisenä lajina vaati Pohdoltakin melkoisen ponnistuksen.

 

Oulaisissa päästiin vuosien tauon jälkeen näkemään hiukan erilaista urheilulajia, kun yhdeksän voimamiestä kilpaili vahvimman miehen tittelistä. Kilpailupaikkana oli näyttävästi Oulaistenkatu, joka oli suljettu kisan ajaksi Siltakadun ja Rautatienkadun väliseltä matkalta. Kisa vietiin lävitse lämpimän pilvisessä säässä ja kisoja oli saapunut seuraamaan kohtalaisen runsaslukuinen yleisö.


Tuoppi Open/ Oulaisten vahvin mies -nimellä käytyyn kilpailuun ei saatu yhtään osallistujaa Oulaisista, joten kisan nimikin olisi osuvammin ollut Vahvin mies Oulaisissa. Kisan voitti Revonlahden voimailijoita edustava Teemu Pohto. Hän oli Oulaisissa ylivoimainen, koska vei voiton jokaisessa kuudessa lajissa.


Vihannissa voimailulajeilla on pitkät perinteet ja vihantilaisia kisaan osallistuikin peräti kolme. Heistä hienosti kakkoseksi selviytyi Vihannin pieni suuri mies, Joonas Koskela. Vihantilaiset Markus Kotila ja Antti Mätäsaho jakoivat seitsemännen tilan ja pyhäjokinen Rauno Haapalainen oli viides. Raahea edustava Joel Vuokila sijoittui neljänneksi.


Kilpailun tuomaroi itsekin voimailua harrastanut Hannu Kuorilehto Vihannista. Juontotehtävissä oli oulaistelaissyntyinen Mauri ”Tenkka” Tenkula, joka on suosittu vahvin mies -kisojen juontajana ympäri Suomen. Seuraavat vastaavat juontokeikat odottivat Kemissä ja asuinpaikkakunnalla Haapajärvellä.


Kisapaikalla nähtiin avustavissa tehtävissä myös yksi Suomen vahvimmista miehistä. Hän oli toukokuussa Suomen Vahvin mies -kilpailussa pronssille sijoittunut Martti Harjapää, joka edustaa Revonlahden Voimailijoita.


Kilpailulajeina olivat rekanveto, tukkipunnerrus, Farmarikävelyn ja renkaan yhdistelmälaji, Apolloakselinveto, maastaveto sekä säkkien lastaus.


Kilpailun tulokset on laskettu käänteisesti, eli lajin voittajalle on annettu yksi piste, kakkoselle kaksi pistettä jne. Näin laskien vähiten pisteitä saavuttanut on kilpailun voittaja.
Tuoppi Open lopputulokset: 1) Teemu Pohto, Revonlahden Voimailijat ry. 6 pistettä 2) Joonas Koskela, Vihanti 16 p. 3) Janne Hiltunen, Muhos 22 p. 4) Joel Vuokila, Raahe 25 p. 5) Rauno Haapalainen, Pyhäjoki 27 p. 6) Oskari Tuura, Kalajoki 36 p. 7) Markus Kotila, Vihanti 40 p. 7) Antti Mätäsaho, Vihanti 40 p. 9) Mika Kivinen, Oulu 42 p.

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet