Marko Hannuksen yhden sanan kommentti kuvaa monen muunkin ajatuksia, kun Oulaisten uusi uimahalli Lähde avautui yleisölle tiistai-iltapäivänä. ”Huippupaikka”, sanoi Hannus. Yksi valvojista, Sanna Oja oli samaa mieltä.

 

”Huippupaikka”, kommentoi Marko Hannus avajaispäivän kokemustaan Oulaisten uudessa uimahallissa. Innokkaasti uuden uimahallin, Lähteen avautumista odottaneet ihmiset jonottivat tunnin ajan päästäkseen ensimmäisten joukossa testaamaan uutta hallia. Lipunmyynnissä ja kioskissa työskentelevä Pirkko Saarela arvioi, että ensimmäisen tunnin aikana uimahalliin tuli jonossa ainakin sata henkilöä.


Kaksi pikkupoikaa, Onni Oja ja Julius Rasinaho, jäänevät historian lehdille ainakin siinä, että juuri nämä kaverit olivat kaksi ensimmäistä Lähteen asiakasta. Pojat tulivat odottamaan uimahallin avautumista jo hyvissä ajoin, eli tunti ennen h-hetkeä. He istuskelivat sitkeästi sisäänkäynnin ovella. ”Ajateltiin, että varmasti päästään uimaan”, Onni Oja kertoo. ”Me ollaan koko kesä odotettu, että avautuu.”

 

12 vuotta täyttävä Onni Oja odotti sisäänkäynnin ovella noin tunnin ajan varmistaakseen, että pääsee avajaispäivänä varmasti uimaan. Kaverina oli Julius Rasinaho, joka ei päässyt tähän kuvaan.


Poikien ensimmäistä uintikokemusta kannattikin odottaa. ”Ihan mahtavaa! Tosi hienon näköinen paikka.” Myös Onni pani merkille, että avautumista olivat muutkin odottaneet. ”Kun tultiin puolentoista tunnin päästä pois uimasta, niin vieläkin väkeä jonotti sisälle.” Onni aikoi käydä uimassa myös seuraavana päivänä.


Yksi tyytyväisimmistä oli Oulaisten liikuntasihteeri Markku Karsikas, joka siirsi eläkkeelle jäämistään syksyyn nähdäkseen uimahallin avautumisen. ”Mahtava juttu. Tämä on ollut hieno projekti ja olen tyytyväinen, että sain olla mukana koko ajan luvista työmaakokouksiin ja avautumiseen asti”, Karsikas sanoo. Erityisen tyytyväinen hän oli kaupungin palkkaaman rakennustyömaan valvojan, Jouni Laaksosen toimintaan. ”Hän oli tarkka mies ja vaati korjaamaan heti, jos oli jotakin huomautettavaa.”


Uusi kulttuuri- ja sivistysjohtaja Ari Sarpola otti uuden uimahallin vastaan yhtä innostunein mielin. ”Aivan mahtava, että tämä saatiin Oulaisiin. Vanha oli jo aikansa elänyt. Tämä on hieno mahdollisuus lapsille, nuorille, eläkeläisille ja kaikille, ja toivottavasti auttaa myös osaltaan siihen, että saadaan uusia asukkaita Oulaisiin”, Sarpola toivoo.


Lähteeseen mahtuu kerrallaan 250 asiakasta. Uimahallissa työskentelee kahdeksan henkilöä, joista puolet on uinninvalvojia, lisäksi on kaksi siivoojaa, yksi laitosmies ja myyjä.
Uimahallin laitteiston testaamiseen käytettiin aikaa noin kuukausi. Karsikkaan mukaan aikaa testaamiseen oli syytäkin varata. ”Joitakin muutoksia jouduttiin tekemään, mutta nyt kloori- ja ph-arvot pysyvät kohdallaan. Ei näitä asioita opita muuten kuin kantapään kautta.”


”Kyllä kelpasi”, kiitteli Marja-Liisa Tikkanen poistuttuaan altaasta pari tuntia kestäneen käynnin jälkeen.

 

Asta Uusivirta

 

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet