Miia Hertteli (toinen vas.) ohjaa kaksi kertaa viikossa kahvakuulajumppaa naisille kirjaston rannassa. Kahvakuulailussa ei ole säärajoituksia. Tunnin mittainen harjoitus vietiin tiistaina läpi vesisateessa.

 

”Mukavasti on alkanut, tosi positiivisesti. Oma terveys ja hyvinvointi selvästi kiinnostaa ihmisiä”, kertoo kuukausi sitten kuntosaliyrittäjäksi ryhtynyt Miia Hertteli. Miia pyörittää entistä Tapsan kuntosalia yhdessä miehensä Veikko Herttelin kanssa. Pariskunta päätti jatkaa Tapani Sipilän jalanjäljissä tämän jäätyä eläkkeelle. Tapsan kuntosali on saanut uudeksi nimekseen Vahva ote, mutta Herttelit luulevat nimen muotoutuvan puhekielessä Otteeksi.


Nimen taakse kätkeytyy myös selvä ajatus ja tavoite. ”Autan ihmisiä löytämään vahvan otteen omasta hyvinvoinnistaan. Haluan kertoa heille, että tarttumalla asioihin voi vaikuttaa. Kannattaa ottaa ote omasta elämästä, hyvinvoinnista ja terveydestä”, päävastuun kuntosalin ohjauksesta kantava Miia kertoo.


Kuntosalille on hankittu muutamia uusia laitteita. Lisäksi wc:t ja pukuhuoneet on uusittu ja rakennettu väliseinä pienryhmäliikuntatilaa varten.”Haluan, että kuntosali on matalan kynnyksen paikka. Olemme panostaneet viihtyvyyteen ja selkeyteen niin, että salille olisi mukava tulla.”


Toimintakin on monipuolistunut. ”Salilla voi tehdä monipuolisia harjoitteita perinteisen voimaharjoittelun lisäksi. Kuntosalin ulkopuolella vedän juoksu- ja kahvakuulatreenejä. Tulossa on myös seniorijumppaa”, Miia kertoo.


Miia Hertteli toimi viisi vuotta sairaanhoitajana Oulaskankaalla ja kiinnostui yhä enemmän terveyden edistämisestä ja sairauksien ennalta ehkäisystä. Miia suoritti Vuokatin urheiluopistolla liikunnan ammattitutkinnon ja ryhtyi tekemään sairaanhoitajan työn ohella sivutoimisesti yksilö- ja pienryhmäohjauksia.


”Sain keväällä puskaradion kautta pyyntöjä tehdä liikuntasuunnitelmia. Niitä alkoi tulla niin paljon, että sanoin Veikolle, että nyt taidan olla uuden edessä. Kun sitten menin kysymään Sipilän Tapsalta, voisinko tehdä ohjauksia hänen kuntosalinsa kautta, Tapsa ehdotti yrittäjyyttä.”


Sipilä on ollut pariskunnan apuna ja opettanut Veikolle hierontaa. Veikko tekee sivutoimisesti harjoittelutöinä hierontaa ja mahdollisesti suorittaa jatkossa hierojan tutkinnon. Toistaiseksi Veikko Hertteli on pitänyt päätyönsä koulupsyykkarina Juho Oksan koululla. ”Olen Miialla hallinnollisissa ja käytännöllisissä asioissa apuna. Ohjauspuoli on Miian juttu, ja pitäähän jonkun olla myös kotona lasten kanssa”, Veikko kertoo. Perheessä on neljä lasta.

 

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet