Oulaistelaiset Eija ja Markku Onkalo saivat viime viikolla iloisia uutisia, kun heidän osaomistamansa tamma, Loisto-Piirto nousi varasijalta kuningatarkilpailuun. ”Sehän on kaikkien kasvattajien suurin toive ja suuri kunnia päästä mukaan”, Markku Onkalo sanoo. 11-vuotias, kantavana oleva tamma nousi kuningatarkisaan Pörnä-Tytön tilalle, jolle tuli jalkavamma.

”Loisto-Piirto ansaitsee sen, koska on ollut kaksi kertaa hilkulla ja kilpailee nyt viimeistä vuotta.” Siitoskäyttöön jäävä kantava tamma voi kilpailla vielä lokakuulle asti.

Onkalo kertoo, etteivät odotukset ole valtavat, mutta hevonen on kyllä kunnossa. ”Vajaa kaksi viikkoa sitten se juoksi Porissa toiseksi kuolemanpaikalta Akaasian jälkeen lyöden kaikki muut kuningatarkilpailun kandidaatit.”

”Ei olla pettyneitä, vaikka se ei huipulle pääsisi, mutta toiveena on, että se suorittaisi kunniakkaasti kaikki kolme matkaa. Sunnuntain päätösmatka, kolme kilometriä on ollut sille yleensä hyvä”, Onkalo kertoo.

Kovakavioinen Loisto-Piirto lähtee kuningatarkisaan ilman kenkiä. Muutenkin hevonen on pysynyt koko ikänsä terveenä. ”Se on juossut elämässään jo 227 starttia, mikä on huikea määrä.” Rahallisesti tamma on tienannut 46 000 euroa.

Piirron valmentaja ja suurin omistaja on Jouni Miettinen Porista, jolle tamma siirtyi Otto Koiviston opetuksesta kolmivuotiaana. Hevosta ohjastaa ravikauden pääkilpailussa Arto Hammar. Hammar ohjasti viime viikolla kuolleen ravikuningattaren, Mariminin, kuningattareksi neljä vuotta sitten.
Oulaisista lähtee tulevana viikonloppuna Helsingin Vermossa ravattavaan kilpailuun vahva Loisto-Piirron kannustusjoukko.

 

 

 Erma 2x65

 

   


Tokola   

   Pajala

yhteystiedot

Liitteet