Oululainen kansanedustaja Mari-Leena Talvitie ja valtionvarainministeri Petteri Orpo oulaistelaisen Jorma Tikan tentattavana.

 

Eilen puoleksi tunniksi Oulaisten torille pysähtynyt valtionvarainministeri Petteri Orpo sai vastailla moniinkin kuntalaisten esittämiin kysymyksiin. Orpolta kysyttiin mm. hänen kantaansa eutanasiaan, syytä siihen, miksi hallituksen politiikka vaikuttaa poukkoilevalta sekä myös moraalista kommenttia siihen, miksi jotkut muut ministerit eivät vastaa, kun kysytään.


Orpo teki torille pikaisen pysähdyksen matkallaan Ouluun. Kuten kansanedustaja Ben Zyskowicz viikkoa aikaisemmin, myös ministeri korosti työntekoa ja yrittäjyyttä. ”Pitää tukea positiivista kehitystä, auttaa ihmisiä töihin ja yrittämään. Ei ole muuta tietä hyvinvointiin”, tiivisti valtionvarainministeri ajatuksensa.


Orpo halusi tyrmätä alkuunsa puheet, joiden mukaan kunnilla ei ole valtaa tai merkitystä sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen. ”Nythän vasta kuntia tarvitaan. Itsekin 20 vuotta kunnanvaltuustoa kokeneena voin sanoa, että on hyvä, kun iso, vaikea, raskas ja kallis sosiaali- ja terveyspuoli siirtyy isommille harteille.”


Orpo korosti myös työllisyyden hoitamista ja muistutti hallituksen 72 prosentin työllisyysasteen tavoitteesta. Valtionvarainministerin laskujen mukaan, Suomen velkaantuminen pysähtyy eikä leikkauspolitiikkaa tarvitse enää jatkaa, kunhan kolme prosenttia lisää suomalaisia saadaan töihin.


Oulaisten kaupunginjohtaja Esa Sippola jätti ministerille ojentamassaan muistiossa toiveen Oulaisten ja Pyhäjoen välisen kantatien korjaamiseksi.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot