Jorma Perälä (seisomassa takana) esitti valtuustossa kaavamuutosta Tenkulan ja Hurnastin rakentamisen mahdollistamiseksi.

 

 

Viikko sitten kokoontunut Oulaisten kaupunginvaltuusto keskusteli pitkään Jorma Perälän (kesk.) valtuustoaloitteesta. Aloitteessa Perälä ehdotti kaavamuutosta, joka mahdollistaisi Tenkulan ja Hurnastin omakotitalon rakentamisen Piipsjärvelle. Perälä esittää, että kaupunki tarkistaa osayleiskaavan niin, että toinen rakennuspaikka AP-alueella siirretään Tenkulan ja Hurnastin hakemalle paikalle. Valtuustoaloitteessaan Perälä toteaa, että osayleiskaavan tarkistaminen vain tältä osin voitaisiin toteuttaa kaupungin omana työnä ja joidenkin muiden pienten kaavamuutosten yhteydessä ilman suuria kustannuksia.


Aloitteessaan Perälä siteeraa kunnat.net-sivulta löytyvää käytäntöä, jonka mukaan, jos rakennusoikeus halutaan siirtää toiseen paikkaan, se edellyttää muutoksen hakemista tälle osayleiskaavan osalle.


Aloitteesta käydyssä lähetekeskustelussa Perälä totesi, että kaava on muutettava, jos kuntalaisia halutaan kohdella tasapuolisesti ja edistää asumista muuttotappiovaltaisessa kunnassa. Perälä piti ristiriitaisena myös sitä, että tilalle johtavalle tielle on myönnetty kaupungilta 4500 euron rakentamisavustus, mutta rakennusta tilalle ei saisi tehdä. Perälä sanoi, että osayleiskaavan tarkistaminen kuuluu valtuustolle.


Valtuustoaloitteesta käydyssä keskustelussa Jaakko Kittilä muistutti, että louhostoimintaa ei alueelle enää koskaan tule. Kari Hyytiäinen (vas.) vetosi kuntalaisten tasapuoliseen kohteluun. Kaupunginhallitus on aiemmin antanut M-alueelle poikkeamisluvan Piipsjärven nuorisoseuran läheisyydestä. Tässä tapauksessa rakennuspaikka poikkesi asuinpientalojen alueesta vielä enemmän kuin Tenkulan ja Hurnastin paikka. Raimo Räisänen (kok.) vetosi siihen, että tapauksesta on tullut kaupungille imagokysymys. Hän uskoi, että nyt jätetty aloite on kaupungille väylä asian ratkaisemiseksi ja siksi aloite on tutkittava tarkkaan.


Paulus Veteläinen (kesk.) kysyi, että kun kaupunginhallitus ei ole myöntänyt poikkeuslupaa erityisestä syystä, mihin tämä erityinen syy katoaa kaavamuutoksella? Pekka Rahkola (kok.) totesi, että jos rakennuslupa asiassa voidaan jotenkin hoitaa, niin se totta kai tulee myöntää. Tekninen johtaja Markku Ketonen sanoi, että osayleiskaavan muuttaminen vaatii maanomistajan mukaan sekä konsulttityötä ja vähintään puoli vuotta aikaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot