Ben Zyskowicz kävi Oulaisten kaupungintalolla innostamassa uusia kuntavaaliehdokkaita. Pekka Rahkola tarjosi Benille tuliaiskassin.

 

 

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz vieraili lauantaina Oulaisten kaupungintalolla osana kokoomuksen kuntavaalikiertuetta. Tärkeimpinä puheenaiheina nousivat esille Suomen taloustilanne, lähestyvät kuntavaalit sekä sote- ja maakuntauudistus.

 

”Suomen taloustilanne on yhä hyvin haastava”, Zyskowicz sanoi. Kokoomus pyrkii vauhdittamaan valtion talouskasvua. Tavoitteena on, että vaalikauden lopulla työllisyysprosentti olisi noussut alle70:stä yli 72 prosenttiin.


Zyskowiczin mukaan taloudellinen hyvinvointi tulee työstä ja yrittäjyydestä. Tiukempi verotus ei turvaa parempaa taloutta, koska veroprosentin nostaminen vaikuttaa suoraan myös kansan käyttäytymiseen. ”Verotus on vain väline, jolla osa työnteon hedelmistä käytetään yhteiseksi hyväksi. Tärkeintä kunnallisvaalien jälkeen onkin alkaa etsiä keinoja työnteon edistämiseksi”, hän sanoi.


Eläkeikä tulee nousemaan, mutta siirtymäaika jatkuu vielä vuoteen 2025 asti. Tavoitteena on pidemmät työurat.

 

Zyskowicz esitti oman kantansa sote- ja maakuntauudistuksesta. Säästöjä syntyy, kun sekä perusterveydenhuolto että erikoispalvelut siirtyvät yhden kassan ympärille. Perusideana on asettaa kaikki palvelut sekä asiakkaat samalle viivalle.


Sote-uudistuksen myötä kuntien rooli sivistyspalvelujen tarjoamisessa taas kasvaa, eli esimerkiksi päivähoitoon ja peruskoulutukseen voidaan panostaa enemmän. ”Kuntien roolia ei kannata uudistuksien jälkeen väheksyä.”

 

Zyskowicz kertoo tavasta, jolla pitkäaikaistyöttömiä saataisiin aktivoitua. Kyse on osallistavasta sosiaaliturvasta.

”Emme halua antaa etenkään nuorten syrjäytyä”, hän kertoi.
Sosiaalityöntekijät miettivät yhdessä työttömien kanssa keinoja, miten nämä voisivat kantaa kortensa yhteiskunnan hyväksi ja tehdä jotain sosiaaliturvansa eteen. Esimerkkeinä ovat vanhusten auttaminen, vapaaehtoisjärjestöissä toimiminen tai omaehtoinen opiskelu.


”Mikäli joku ei halua osallistua, vaan jää mieluummin kotiin pelaamaan pleikkaria, niin työttömyyskorvaustaso tulisi säilymään tällöin hänen kohdallaan perustasolla.”

 

Aleksi Olli

”Säästöjä syntyy, kun sekä perusterveydenhuolto että erikoispalvelut siirtyvät yhden kassan ympärille.”

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot