Eetu Rantala on ollut ennätysvauhdissaan juuri sopivasti ennen maaliskuun alun EM-hallikilpailuja. (arkistokuva).

 

Oulaistelaislähtöinen pikajuoksija Eetu Rantala näytti parasta juoksuaan lauantaina Jyväskylässä Hipposhallin 60 metrin finaalissa. Rantala voitti matkansa aikaan 6,72, joka jäi vain 0,02 sekuntia hänen omasta ennätyksestään.

Myös alkuerän juoksu sujui Rantalalta mallikkaasti liki yhtä kovalla ajalla 6,75. Toiseksi kilpailussa kiihdytti Kouvolan Urheilijoiden Markus Skyttä ajalla 6,78. 

”Molemmat olivat hyviä ja tasapainoisia juoksuja. Lähtötekniikka ei ole ihan vielä sillä huipputasolla kuin sen pitäisi olla, mutta maksimijuoksu on paremmalla tasolla kuin koskaan”, Rantala kommentoi itse Jyväskylän voittojuoksuaan.


Rantala juoksi oman ennätysjuoksunsa ajalla 6,70 tammikuun lopun hallikilpailussa Oulussa. Tällä juoksulla hän alitti EM-hallikisarajan. Sprintteri on tyytyväinen kauden etenemiseen kohti maaliskuun alussa Belgradissa juostavia EM-hallikisoja. ”Ennen kautta pääsy EM-kisoihin oli unelmatavoite. Oli hienoa, että se täyttyi Oulussa kauden ensimmäisellä juoksulla.”


Belgradin EM-kilpailu on Rantalan ensimmäinen halliarvokilpailu. ”Odotan sieltä hyviä juoksuja ja lähden tavoittelemaan kauden parasta”, Rantala suunnittelee. Ennen EM-kilpailuja Rantala kilpailee tulevana viikonloppuna Tampereella Suomi-Ruotsi-Tanska-Islanti –maaottelussa sekä myöhemmin SM-hallikilpailuissa Jyväskylässä.
Jukka Vähäkankaan valmennettava edustaa Pudasjärven Urheilijoita ja asuu Jyväskylässä, jossa hän opiskelee yliopistossa liikuntabiologiaa.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot