Pojat harjoittelevat talvikaudella yläkoulun salissa.

 

 

Lumiahon veljekset Väinö, 13 ja Johannes, 11 ovat juosseet jalkapallon perässä jo pikkupojasta lähtien.

Molemmat kertovat aloittaneensa harrastuksen noin neljän vuoden ikäisenä, innostuksen kipinän sytyttyä pallokerhon kautta. Pari vuotta myöhemmin pojat pelasivat jo Oulaisten Huimassa, jossa heidän isänsä Veijo Kosunen toimii jalkapallojaoston puheenjohtajana.

Tällä hetkellä Veijo valmentaa Johanneksen joukkuetta ja on toiminut aiemmin myös Väinön joukkueen valmentajan roolissa.

 

Pojat ovat samoilla linjoilla tulevaisuuden tavoitteidensa suhteen. ”Totta kai joku päivä olisi hienoa päästä pelaamaan vähän kovemmallakin tasolla”, Väinö tuumaa ja Johannes myötäilee vieressä.

Kumpikin tietää, että tällainen tavoite vaatii ankaraa treenaamista ja omistautumista lajille. Jalkapallo viekin jo nykyisellään suurimman osan vapaa-ajasta.

 

Johannes ja Väinö melkein asuvat kentällä kesäisin.


Ei riitä, että käy pari, kolme kertaa viikossa joukkueen treeneissä, sillä harrastus vaatii myös jatkuvaa omaehtoista harjoittelua ja itsensä kehittämistä, jos haluaa menestyä.

”Voin sanoa että kesäisin pojat melkein asuvat kentällä, ja eihän siihen ole ollut ikinä mitään vastaansanomista”, toteaa Veijo. Vanhemmat ovat alusta asti olleet muutenkin mukana tukemassa harrastusta täysillä ja aina on esimerkiksi kyyti treeneihin järjestynyt.


Rahaakin harrastukseen tietysti joutuu upottamaan. ”Molempien poikien harrastuskulut ovat tällä hetkellä yhteensä noin 1 300 euroa, sisältäen kausimaksut, lisenssit, varusteet, turnaukset, ruokailut ja matkakustannukset,” kertoo Veijo.


Kesäkaudella pelejä on tiuhaan tahtiin. Väinöllä otteluita kertyi viime kesänä 32, Johanneksen saldo oli 21. Harjoituskertoja kauteen mahtuu lähemmäs sata. Talvikausi on rauhallisempaa, jolloin treenejä pidetään yleensä korkeintaan pari kertaa viikossa.


Oulaisten kaupunki tarjoaa lapsille ja nuorille nykyään monenlaista harrastusmahdollisuutta, mutta poikien mielestä parantamisen varaakin löytyy vielä paljon. ”Nykyään urheilukenttä on tosi huonossa kunnossa ja nurmikentätkin voisivat olla paremmassa kunnossa sekä varastot ja sosiaalitilat”, Väinö sanoo.


Väinö ja Johannes haluavat kannustaa muitakin lapsia ja nuoria liikkumaan aktiivisemmin, oli laji mikä tahansa. Säännöllinen liikunta pitää sekä kehon että pään terveenä ja on tärkeää etenkin vielä kasvavan ihmisen kehitykselle.

Se auttaa todetusti jaksamaan paremmin koulussa ja muissa arjen askareissa. Harrastuksen kautta voi myös löytää helposti itselleen samanhenkistä kaveriseuraa.

Aleksi Olli

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot