Merijärvisen Matti Moliisin maalaukset ovat kuin valokuvia.

 

Taidetalo Väinölän kevään avaavia taiteilijoita Kari Tykkyläistä ja merijärvistä Matti Moliisia yhdistää taiteen lisäksi moottoripyöräily, jonka parissa taiteilijat ovat ensin tavanneet.

Jos Moliisin valokuvan tarkat kynämaalaukset edustavat fotorealismia, niin Tykkyläisen valokuvia voi alkuvoimaisuudessaan nimittää fotonaturalismiksi.

Moliis on varmasti maan parhaimpia, ellei jopa paras, henkilökuvaaja. Katsojan on tuijotettava kauan hänen maalauksiaan kahdesta tuntemattomasta naisesta.

Hetkinen. Ovatko ne maalauksia vai valokuvia? Iho on jäljennetty pikkutarkasti pienintä pigmenttiä myöten. Moliisin uusimmat kynäruiskumaalaukset ovat syntyneet fotorealismin marraskuisella kurssilla Seinäjoella. ”Kynäruiskumaalaukseen olen eniten perehtynyt ja juuri sitä hallitsen parhaiten”, taiteilija itse kertoo.


Pigmentin tarkkaa työtä iholla hän tekee myös toisessa työssään tatuoijana. Taiteilijalla on omissakin käsivarsissaan tatuointeja, ei tosin itsensä tekeminä, mutta suunnittelemina kylläkin. Tatuointien tekeminen asiakkaille on tuonut vaihtelua taiteilijan yksin puurtamiseen.

”Siinä saa olla asiakkaan kanssa tekemisissä, joten onhan se sosiaalisempaa.”
Moliisin on vaikea arvottaa monipuolisista töistään itselleen ominta tekniikkaa.

”Pensselillä maalattua perinteistä en ole tehnyt pitkään aikaan. Mutta sitäkään en voisi jättää pois. Tykkään tehdä vaihtelevia töitä ja eri tekniikoita on kiva kokeilla.”
Tatuointien lisäksi Moliisia työllistävät runsaasti monenlaiset erikoismaalaukset.

Hän maalaa esimerkiksi moottoripyörän tankkeja, lokasuojia ja melkein mitä vain asiakas keksii pyytää.

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot