Myös slovakiancuvac Hilma sai osansa metsäneläinten rauhanjulistuksesta, vaikka ei se tietysti metsäneläin olekaan, vaan Ronja Sepän kotikoira.

 

Rauha ei synny ulkoisesti pakottamalla. Tämä oli pastori Rami Niemen sanoman ydin hänen avatessaan sunnuntai-iltana joulurauhan metsäneläimille. Rauha julistettiin kuten ennenkin tunnelmallisesti nuotioiden ja jätkänkynttilöiden loimutessa pimenevässä, kuulakkaassa talvi-illassa.

 

 

Nuotiolla paistettu makkara maistui osanottajille.

 

Tällä kertaa oltiin seurakunnan ja reserviläisten järjestämässä tilaisuudessa Löytyn laavulla Antikanperällä, mutta vuoden päästä jossakin muualla, sillä tilaisuus kiertää kyläkunnittain. Metsäneläimiä ei paikalla näkynyt, ei edes jänistä loikkimassa läheisillä pelloilla. Pari koiraa tilaisuuteen oli kyllä tuotu, mikä vain sopii. Jos ei metsäneläimiä, niin joitakin eläimiä kuitenkin.

 

 

Pastori Rami Niemi julisti rauhan metsäneläimille. Takana Elias Hietamäki


Niemi kertoi avaavansa joulurauhan eläimille nyt ensimmäistä kertaa. ”Rauha tulee ensiksi sisälle, ihmisen sydämeen. Kun nyt on pikkuisen vajaa viikko jouluun, niin on hyvä muistuttaa siitä, että kun antaa joulunlapsen, Jeesuksen, tulla sydämeen, niin sitä kautta voi toivottaa rauhaa maailmaan, luontoon ja metsäneläimille”, pastori korosti.


Tilaisuuden avasi Elias Hietamäki puhaltamalla alkusoinnut pyhiinvaeltajille tarkoitetusta laulusta.

Yhteislauluna laulettiin kaksi tuttua joululaulua Kauneimmat joululaulut –vihkosesta. Pastorin puheen jälkeen reserviläisistä Esa Hellman tarjosi paikallaolleille makkaraa nuotiolla käristettäväksi. Löytyn laavulle oli löytänyt tiensä useita kymmeniä osallistujia. 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot