Nuoresta iästään huolimatta Susanna Koivusaari on kokenut kakkuleipuri.

 

Jouluinen juustokakku saa pinnalleen joulunpunaisen glögitiivisteen ja pohjaksi voita ja piparimuruja.

16-vuotias Susanna Koivusaari osaa loihtia kakun kuin kakun ja muitakin leivonnaisia. Hän on leiponut säännöllisesti jo neljä vuotta, siis alakoulun kuudennelta luokalta lähtien, mutta innostui tarjota leipomuksia myyntiin heräsi vasta äskettäin joulubasaarissa.

”Sain basaarissa idean, että voihan kakkuja tehdä tilauksestakin”, kertoo Susanna. Nyt hänen ”pieni kakkukauppansa” löytyy Oulaisten Kirppissivuilta Facebookista. 

 

 

Yksi erikoisimmista ja hienoimmista luomuksista on tämä vaaleanpunainen unelma nimeltään Vauvamasu-kakku.

 

Vaikka kakkuja on tilattu ja ostettukin muutamia, on Susanna silti päätoiminen opiskelija.

Hän käy ensimmäistä vuotta Kastellin lukiota Oulussa ja leipoo vain viikonloppuisin kotonaan Oulaisten Saukontiellä. Leipominen on pienimuotoista ja ainesten ostamisen jälkeen kakun hinnasta jää vain vähän taskurahaa. Tärkeintä on, että Susanna saa toteuttaa rakasta harrastustaan ja tehdä muut iloiseksi maukkailla luomuksillaan.


”Eniten olen leiponut juuri juustokakkuja, mutta myös kermakakkuja ja esimerkiksi kuppikakkuja.

Oma suosikkini on hiukan erilainen juustokakku, salmiakki-valkosuklaapäällysteinen”, Susanna kertoo. Leipomisinnostus on tarttunut Birgitta-äidiltä, joka on aina antanut tyttärensä leipoa mukana ja kannustanut kokeilemaan uusia reseptejä. ”Siitä into on vain pikkuhiljaa kasvanut”, Susanna kuvailee. 

 

 

Glögitiivisteellä koristeltu juustokakku sopii hyvin joulunaikaan.

 

Eikä kotona ole ainakaan jarruteltu. Äiti kertoo, että kaikenlaista uutta ”tilpehööriä” on pitänyt leipomisinnostukseen hankkia: esimerkiksi suuri valikoima erilaisia pursotinteriä. Susanna on kerännyt itselleen pari reseptivihkoa, mutta netti on varsinainen sokerileipurin aarreaitta.

”Sieltä näkee erilaisia malleja ja saa paljon aivan uusia ohjeita”, kertoo Birgitta-äiti.


Susanna ei haaveile kondiittorin ammatista. ”Vaikka olen minä sitäkin joskus harkinnut, mutta en taida ammatiksi valita. Ehkä sivutyönä sitä voisi tehdä.”

 

 

 Erma 2x65

 ST nettikauppa 

31648308 1692794157469228 5656655289575800832 n

 

   Pajala

 

 

yhteystiedot